Brottsplatsen har spärrats av. Foto: Mostphotos

Skott sköts rakt in i lägenhet

En man sköt rakt in i ett lägenhetsfönster i stadsdelen Hägersten-Älvsjö natten till onsdag. Han har nu anhållits, misstänkt för flera brott.

  • Publicerad 08:23, 20 okt 2021

Strax före klockan två natten till onsdag vaknade en man av att en fönsterruta i hans lägenhet krossades. Mannen ringde polisen som hittade en metallkula i lägenheten. Någon hade skjutit ralkt in genom fönstret.

– Lägenheten har ni spärrats av. För att skydda brottsoffret och eventuellt även gärningsmannen har jag bedömt att vi bara går ut med att händelsen ägde rum i stadsdelen Hägersten-Älvsjö. Närmre än så vill jag inte gå, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Hittade en pistol

Nattens polisarbete ledde till att man gjorde en husrannsakan i en lägenhet i samma område. Där greps en man som nu är misstänkt för skadegörelse, framkallande av fara för annan och för grovt vapenbrott. Polisen hittade nämligen en pistol i som man misstänker att mannen inte har rätt att inneha. Dessutom hittade man det vapen som mannen använde när han sköt metallkulan in i grannlägenheten.

– Ingen person skadades, varken i eller utanför lägenheten, säger Towe Hägg.

Efter förhör beslöt en åklagare att anhålla mannen.