Vid 22-tiden i lördags fick polisen in larmet. Foto: Sacharias Källdén

Skott avlossades i samband med bilrån i Skarpnäck

Sent i lördags kväll larmades polisen till Skarpnäck efter att en beväpnad man försökt stjäla en bil. Dagen därpå kunde en man gripas misstänkt för bland annat grovt vapenbrott.

  • Publicerad 14:11, 31 maj 2021

Det var vid 22-tiden i lördags, den 29 maj, i Skarpnäck som en person hotade en man med ett vapen i syfte att stjäla mannens bil. Brottsrubriceringen var då grovt rån och polisen genomsökte området med hjälp av bland annat helikopter och polishundar. Flera patruller fanns på plats och i utredningsarbetet har det också genomförts dörrknackningar.

Skott avlossades på platsen

Under lördagskvällen framkom det också uppgifter från boende i området som skrev i sociala medier att skott hade avlossats i samband med händelsen. Detta bekräftas av Towe Hägg vid Stockholmspolisens mediecenter.

– Ja det stämmer att det har avlossats skott på platsen. När polisen var på plats och pratade med brottsoffret angående försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel kom det fram att samme gärningsperson avlossat skott samt stulit och lämnat platsen i en annan mans personbil. Den bilen är anträffad och tagen i beslag, skriver hon i ett mejl till Mitt i söderort.

Mannen är anhållen

Hon berättar också att en man greps tidigt dagen därpå, under söndagsmorgonen, i de västra delarna av staden. Initialt handlade brottsmisstanken om grovt rån, men nu är mannen misstänkt för grovt vapenbrott, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han är efter beslut från åklagare anhållen för nämnda brott.

I nuläget finns inga uppgifter om att någon skulle ha kommit till fysisk skada vid händelsen.