Skönt klirr i klubbkassan – Rotebro IS vann 75 000 kronor

Rotebro IS vann andra pris och kunde kassera in 75 000 kronor i Folkspels årliga ombudsgala på Park Avenue Hotel i Göteborg i förra veckan. Tidigare år har Rotan kammat hem mindre priser, ofta 10 000 eller 20 000 kronor, men nu blev det alltså betydligt mer.

  • Publicerad 14:08, 7 okt 2019

– Ja, de börjar med att dra de små priserna. Nu var vi kvar länge och vann andrapriset. Det blev stort jubel. 75 000 kronor är ett välkommet tillskott, säger Sven Häger, kassör i Rotebro IS Idrottsallians där Rotebro IS Fotboll och Rotebro IS Innebandy ingår.

Folkspels ombudsgala anordnas för att uppmärksamma föreningar och butiker som säljer Bingolotter och Sverigelotter. Rotebro IS var en av 48 föreningar som deltog i en säljtävling under våren – och tack vare Lennart Liljegren och hans säljinsatser vid Coop i Rotebro står sig Rotebro IS starka i konkurrensen.

Lennart säljer lejonparten för Rotebro IS

– Lennart står säkert för 95 procent av försäljningen, det är han som ska ha äran. Det är också han och hans fru som brukar åka till galan i Göteborg, men nu tyckte han att de hade åkt så många gånger så jag och min fru fick åka i stället, säger Sven Häger.

Lennarts ideella insatser är ovärderliga för Rotan

Pengarna kommer att delas lika mellan fotbollsföreningen och innebandyföreningen, berättar Sven Häger.

– Ja, de är ungefär lika stora och delar alltid jämlikt, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30