Skön seger i första kvalmatchen för BP:s damer

Nu är Elitettan så nära att BP:s damer nästan kan ta på den. Seger med 2–0 borta mot IK Rossö i helgen ger ett utmärkt läge inför returen hemma på Grimsta IP på lördag.

  • Publicerad 10:36, 17 okt 2018

– Ett jättebra resultat, men det är otroligt viktigt att påpeka att hela jobbet inte är gjort, säger damlagets tränare Marcelo Fernández till BPTV.

Marcelo Fernández, Esti Montes de Oca och Michelle Rojas Flores. Foto: Tore Kleist

Rimnersvallen i Uddevalla bjöd på sommarvärme och sol när IK Rossö och BP i söndags äntrade planen för den första av två kvalmatcher.

Publikrekordet slogs

De 842 på läktarna, rekord för IK Rossö, fick se sitt hemmalag inleda bäst men BP höll tätt och kunde sedan ta ledningen i den 33:e minuten. Emilie Eriksson slog en lång frispark och vid bortre stolpen dök Michelle Rojas Flores upp och satte bollen i mål med en höger utsida.

Michelle Rojas Flores använder yttersidan för att sätta 1–0 för BP. Foto: Pato Montes de Oca

I andra halvleken skapade IK Rossö flera halvlägen, men BP:s försvar såg till att det sällan blev riktigt farligt.

Två inhoppare bakom 2–0

I den 83:e minuten gjorde inbytta Estibaliz Montes de Oca en fin sologenombrytning på vänsterkanten och fick till ett skott som målvakten räddade. På returen höll sig en annan inhoppare, Elin Sjölander, framme och satte 2–0.

Elin Sjölander har precis gjort 2–0 för BP och lagkamraterna är sugna på att gratta. Foto: Pato Montes de Oca

I matchens slutskede fortsatte IK Rossö att försöka, men gång på gång fastnade de i BP:s försvar. Inte minst 18-åriga Alexsandra Lobanova stod rätt och bröt uppspel efter uppspel.

Alexsandra Lobanova, 18 år, stod för en storartad insats som mittback mot IK Rossö. Foto: Tore Kleist

– Hon var andra, tredje, fjärde fiol, ja kanske femte mittback när säsongen startade. I somras tittade vi på förstärkning, men sa att vi löser det med det vi har hemma. Och i dag är hon fullkomligt fenomenal – en egen BP-produkt från de egna leden. Det är så jävla roligt! säger Marcelo Fernández.

Inget tas ut i förskott

Returen på Grimsta IP startar klockan 13 på lördag, den 20 oktober. Två timmar senare kan BP vara tillbaka i Elitettan för första gången sedan 2014. Marcelo Fernández är emellertid försiktig med att ta ut något i förskott.

BP:s spelare och ledare applåderar, och applåderas av sina supportrar, efter 2–0 borta mot IK Rossö. Pato Montes de Oca

– Vi ska njuta av det här i dag och mysa på vägen hem, men vi måste vara ödmjuka och förbereda oss på bästa sätt för att komma fräscha till matchen på Grimsta. Och vi ska se till att vi är där mentalt när den drar igång, sa han till BPTV strax efter slutsignalen på Rimnersvallen.