Skolorna öppnar igen efter corona-oro

Flera skolor öppnar efter coronastängningar. Sanerade lokaler på Kunskapsskolan i Nacka och på Danderydskolor.

  • Publicerad 16:00, 8 mar 2020

Kunskapsskolan i Nacka har städat i helgen och Smittskydd Stockholm bedömer att det inte finns någon smittrisk på skolan.

”Vi har även genomfört en desinficerande städning under helgen. Elever och medarbetare som känner sig minsta hängiga eller krassliga uppmanas att stanna hemma, oavsett om de har varit ute och rest eller inte. I övrigt fortsätter skolans verksamhet som vanligt”.

Det skriver Sofi Klang, kommunikationschef på Kunskapsskolan i ett mejl till Mitt i. 

Sofi Klang, kommunikationschef på Kunskapsskolan. Foto: Pressbild.

Öppet under måndagen

Eleverna på skolan fick gå hem på torsdagen. Där skolan var också stängd på fredagen.

Viktor Rydbergs samskola och Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm höll också stängt efter att anhöriga till elever testats positivt för coronaviruset,

Men på måndag öppnar Viktor Rydbergs gymnasium och högstadie samt Danderyds gymnasium igen. Det rapporterar Sveriges radio P4 Stockholm.

– Vi behövde lite tid för att få tag på Smittskydd Stockholm och se till att vi följt rätt rutiner för till exempel städning,  säger Amanda Hurst, rektor på Victor Rydberg gymnasium på Djursholm till P4.

Skolor öppnar efter corona-stängningen

Slog larm om corona – fick backa

På torsdagen var Campus Manilla på DJurgården den första skolan i Stockholm att stänga efter att en elev bekräftats med coronaviruset. Skolan håller fortsatt stängt på fredagen.

Under måndagen är dock planen att öppna skolan igen.

Många föräldrar irriterade

På Östermalmsskolan informerades vårdnadshavare sent på onsdagskvällen om att en elev ”med största sannolikhet” smittats med viruset. Något skolledningen senare fick backa ifrån då eleven testats negativt. Däremot ska en anhörig till eleven testat positivt.

Flera föräldrar irriterades av den bristande informationen och skolan ger möjligheten att hålla sitt barn hemma vid stark oro.