Den blomstertid nu kommer med eller utan coronavirus. Men det blir annorlunda skolavslutningar i år. Foto: Mostphotos

Skolavslutningar och skolbaler ställs in i Huddinge

Det blir ingen traditionell skolavslutning för Huddinges elever i år. Klasserna kommer att samlas gruppvis tillsammans med sin lärare utan föräldrar och anhöriga. Dessutom medför Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer att niornas avslutningsbal ställs in.

  • Publicerad 13:29, 3 apr 2020

Än så länge får grundskoleelever gå i skolan, men Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer om folksamlingar påverkar skolavslutningarna. I ett mejl som gick ut till vårdnadshavare, lärare och personal på fredagsmorgonen meddelade barn- och utbildningsförvaltningen i Huddinge om att det inte blir någon traditionell skolavslutning i år.

Skolavslutningar i kommunens grundskolor kommer det här året att anordnas klass-/gruppvis med endast elever och personal närvarande.

Niornas avslutningsbal ställs in

Dessutom kommer avslutningsbaler och andra större tillställningar för elever i årskurs 9 att ställas in.

”Med anledning av Folkhälsomyndighetens råd om att större tillställningar ska undvikas ser vi inte att det är möjligt att arrangera den här typen av sammankomster då vi inte ska bidra till mer social samvaro än absolut nödvändigt” skriver kommunen. 

– Det är otroligt tråkigt att behöva meddela dessa beslut, och jag har full förståelse för att framför allt elever, men även vårdnadshavare, känner stor besvikelse. Men i den extraordinära situation vi befinner oss i ser vi inte att det är möjligt att erbjuda traditionellt firande i år. Men jag hoppas att vi ändå ska kunna ge våra elever en fin vår och en bra skolavslutning, även om det kommer att behöva bli något annorlunda det här året, säger Anna-Karin Mäntylä, verksamhetschef grundskola i mejlet.