Förändring. Banérportsskolan har en ny ägare sedan den 4 maj. Foto: Mimmi Epstein

Skola på Östermalm får ny ägare

Banérportsskolan på Östermalm har sålts till Pysslingen skolor och förskolor AB. Bortsett från en ny läroplattform har man i nuläget inga planer på att göra förändringar, säger skolchefen för Pysslingen.

  • Publicerad 17:01, 20 maj 2020

Den fristående F-6-skolan på Karlavägen 121, Banérportsskolan, har fått en ny ägare. Den 4 maj tog Pysslingen skolor och förskolor AB, som i sin tur ägs av Academedia, över.

– Vi har följt verksamheten under en tid och tycker att det är väldigt fina verksamheter. Därför var vi intresserade när de flaggade för att de funderade på att sälja verksamheten, säger Jessica Mozakka, skolchef för Pysslingens skolor och förskolor.

Rektorn Göran Söderstam kommer vara kvar tillsammans med all annan personal och Pysslingen har just nu en dialog med ledningen om förbättringsområden.

Ny läroplattform

– Det är vissa grejer som tidigare ägare har flaggat för. Bland annat har det funnits en efterfrågan hos deras förskola att ha en bättre it-system. Så just nu ser vi över en ny läroplattform, Jessica Mozakka.

Bortsett från den nya läroplattformen har man i nuläget inga konkreta planer på att ändra något på skolan, enligt skolchefen.

– Vi har inte några konkreta förändringar här och nu Det är en väldigt fin verksamhet. Det finns mycket som vi kan lära av hur man driver verksamheten på Banérporten, på samma sätt som de kan lära av våra andra verksamheter. Alla skolor befinner sig i ett ständigt utvecklingsarbete. Inom ramen för det vill vi fortsätta utveckla Banérportsskolan tillsammans med ledningen, säger Jessica Mozakka.

Kommer eleverna märka av ägarbytet?

Nej, inget märkbart här och nu, men det är klart att om vi ser över ny läroplattform så får de ta del av det framåt.