Banslättsskolan håller stängt från och med fredag 29 januari. Foto: Most Photos/Google Maps

Skola i Tullinge stänger efter covidutbrott

Banslättsskolan i Tullinge har stängt efter ett utbrott av covid-19 på skolan. Om läget förbättras kan eleverna komma tillbaka den 8 februari.

  • Publicerad 12:17, 29 jan 2021

Från och med fredag 29 januari är Banslättsskolan i Tullinge stängd för undervisning på plats. Två klasser fick stanna hemma från skolan på torsdagen. Men nu har stängningen utökats efter samråd med Smittskydd Stockholm, uppger Botkyrka kommun på sin hemsida.

– Det är åtta personer med konstaterad covid-19. Ett större antal elever är hemma med förkylningssymptom. Många familjer väntar på provsvar, säger Birgitta Zelezny Ulvered, tillförordnad verksamhetschef grundskola till Mitt i.

Om läget förbättras kan skolan öppna igen den 8 februari. Nu kommer skolan att ha distansundervisning.

– Det är självklart tråkigt att behöva stänga skolan, men det är viktigt med hänsyn till risken för smittspridning. Vi tar rekommendationerna från Smittskydd Stockholm på största allvar. Bedömningar av smittläget på våra skolor görs löpande och just nu är det inte aktuellt med stängning av någon annan skola, säger Birgitta Zelezny Ulvered, tillförordnad verksamhetschef grundskola på Botkyrka.se

Utbrott av covid-19 på äldreboende i Alby