Slättgårdsskolan i Bredäng utrymd - elever fick andningssvårigheter. Foto: Läsarbild Luis Flores

Skola i Bredäng utrymd – eleverna fick svårt att andas

Slättgårdsskolan i Bredäng har fått utrymmas. Runt klockan 10 larmades polis om att flera elever hade svårt att andas i lokalerna och hostade. – Det kliade i halsen och vi hostade jättemycket, säger en flicka i sjunde klass.

  • Publicerad 11:07, 10 feb 2020

Polis, brandkår och ambulans befinner sig just nu på Slättgårdsskolan i Bredäng sedan flera elever fått svårt att andas och börjat hosta under morgonen.

– Vi har evakuerat skolan av den anledningen, säger Anna Westberg.

Flera elever i Slättgårdsskolan fick svårt att andas. Foto: Luis Flores Luis Flores

Tre elever fick svårt att andas

Det var tre elever som befann sig i ett uppehållsrum på skolan som plötsligt kände stickningar i halsen och fick svårt att andas.

– Vi har sökt igenom skolan riktigt grundligt för att ta reda på vad som orakat stickandet men vi har inte hittat något, säger Henrik Jynnesjö, ledningsoperatör vid Räddningstjänsten.

Mitt i Söderort träffar några av eleverna på skolan.

Det var någonting som sprejades i vår korridor och i matsalen, och vi andades in det. Jag blev röd i halsen, men nu har det gått ner, säger en flicka från en niondeklass och fortsätter:

– Jag känner mig lite yr, och min kompis fick en panikattack. Jag blev kollad av ambulanspersonal, och min andning var bra nu, säger hon.

Även andra klasskamrater kände av ämnet.

– Jag fick också reaktioner, det känns fortfarande som jag har någon syra i halsen, säger en annan tjej som går i samma klass.

Eleverna som fick andningssvårigheter har nu undersökts av ambulanspersonal.

– De undersöktes på plats och mår bra nu, säger Henrik Jynnesjö.

Kan vara pepparsprej

Vad som orsakat aningssvårigheterna är oklart.

– Räddningstjänsten har inte anträffat något farlig som som kan förklara det hela. Det kan vara någon form av pepparsprej som någon har sprejat i lokalen, säger Anna Westberg.

Räddningstjänst undersöker Slättgårdsskolan i Bredäng. Foto: Luis Flores.