Modell. Skolan ligger med ryggen mot Vårbergsvägen. Bakom syns planerade bostadshus norr om vägen. Foto: : Tengbom

Skola för 900 elever planeras i Vårberg

I närheten av Vårbergs IP, längs med Vårbergsvägen planeras det för en ny låg- och högstadieskola. Nu kan du tycka till om planerna för det nya Skärholmen.

  • Publicerad 17:17, 7 sep 2017

Precis öster om Vårbergs IP, på södra sidan av Vårbergsvägen, planeras en ny skola för 900 elever från förskola till nian. Skolan ska ha en 18 000 kvadratmeter (20 kvm/elev) stor skolgård ut mot parken och idrottsplatsen.

– Vi har placerat den så för att synka skolgården med funktionerna på idrottsplatsen. Den ska ju rustas upp med konstgräsplaner, ny idrottshall och spontanidrottsytor, säger ansvarig stadsplanerare Abdallah Azam.

Den nya stadsdelen vid Vårbergsvägen är tänkt att bestå av 1000-1200 nya bostäder, en ny skola, två nya förskolor, en utbyggd förskola och vård- och omsorgsboenden.

Ytterligare en F–9-skola för 900 elever planeras i den nya stadsdelen Mälaräng. Samtidigt ska Söderholmsskolan byggas ut. Tillsammans ska dessa utbyggnader klara av det växande behovet av skolplatser som de totalt 6300 nya bostäderna i Skärholmen kommer skapa, enligt Abdallah Azam.

Sedan i onsdags får du som boende i Skärholmen komma med synpunkter på Stockholms stads planer för de fyra stora områdena Skärholmsdalen, Mälaräng, Vårbergsvägen och Söderholmen. Samrådet är öppet fram till den 17 oktober.

Tyck till om Fokus Skärholmen

Mellan den 5 september och 17 oktober är det samråd för Fokus Skärholmen, projektet som ska skapa 6300 bostäder, flera skolor och förskolor, en idrottshall och upprustningar av parker i Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Som skärholmsbo kan du på Fokus Skärholmens hemsida tycka till om Stockholms stads förslag till hur det ska byggas.

Från onsdagen den 13 september öppnar ett projektkontor i Skärholmen centrum, Portholmsgången 1, där man ska kunna titta på modeller och ritningar.

Visa merVisa mindre

Skolområdet i rött. Till vänster ligger den ny idrottshallen och bakom den Vårbergs IP.