Växer. Om fem år ska över 1 000 elever rymmas i Kvickentorpsskolan, ­jämfört med 560 i dag. Foto: Arkivbild Mattias Kamgren

Skola byggs ut – blir dubbelt så stor

Kvickenstorpsskolan byggs ut för att få plats med dubbelt så många elever som idag. Det beslutade utbildningsnämnden på sitt senaste sammanträde.

  • Publicerad 17:48, 27 okt 2020

1 080 elever. Så många ska det finnas plats för på Kvickenstorpsskolan i framtiden. Det kan jämföras med dagens kapacitet på 560 elever.

Planerna har varit kända ett tag, men nu har utbildningsnämnden tagit ett formellt inriktningsbeslut och specificerat i detalj vad som ska göras.

Helt ny byggnad

Dels ska den befintliga skolbyggnaden byggas om. Bland annat blir kök och matsal större än i dag.

Dels ska en ny skolbyggnad i tre våningar uppföras, för årskurserna f-4, dels ska gympahallen få dubbelt så många omklädningsrum: åtta stycken mot dagens fyra.

Den nya byggnaden ingår i en detaljplan, som även innehåller bostadshus och den omtalade förlängningen av Lingvägen. Tidplanen kan påverkas av vad som händer med de projekten. Går allt som det ska beräknas arbetet starta 2023. De elever som går på skolan då, kommer att kunna flytta över till nyrenoverade Hästhagsskolan.

Höstterminen 2025 beräknas den ombyggda Kvickenstorpsskolan stå klar. Efter ombyggnaden ska högstadiet ha plats för fem parallellklasser medan årskurserna f-6 blir tre parallellklasser.