Polisiärt. Arkivbild. Foto: Wikimedia Commons

Skoklosterbor slogs med polis

En man och en kvinna i Skokloster döms efter att ha varit i slagsmål med polisen.

  • Publicerad 12:07, 6 jul 2021

En 21-årig kvinna och en 51-årig man döms för våld mot tjänsteman.

Den 20 oktober 2019 skulle två poliser göra en husrannsakan i en bostad i Skokloster. Den 21-åriga kvinnan, som befann sig i detta hus, uppskattade inte polisens arbete. Hon skrek okvädesord, slog och sparkade mot poliserna. Kvinnan försökte, enligt polisen, också få hundarna i huset att bita poliserna, vilket inte lyckades.

Tog strupgrepp på polis

När en polisman brottade ner kvinnan ska den 51-årige mannen gått till angrepp mot polisen.

Mannen ska enligt vittnesmål ha kastat in en polisman i väggen och tagit strupgrepp på honom.

Poliserna på plats tvingades använda pepparspray och kallade på förstärkning innan man fick kontroll på situationen.

Kvinnan menar att hon endast sprattlade med armar och ben eftersom hon hade blivit pepparsprayad och att hon då kan ha råkat träffa någon.

Hade uppsåt

Tingsrätten anser att kvinnan uppsåtligen brukat våld mot polisen, trots att hon varit fullt medveten om att polisen haft laga befogenhet med sitt ingripande. Man gör en liknande bedömning när det gäller mannens agerande.

Döms för flera brott

Kvinnan döms samtidigt även för ytterligare sju andra brott, bland annat olaga tvång, narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. Påföljden för kvinnan blir skyddstillsyn. Mannen döms till villkorlig dom.

Skyddstillsyn

Skyddstillsyn är ett straff som äger rum ute i samhället. Straffet innebär en prövotid på tre år och övervakning av frivården under åtminstone det första året.

Den som dömts till skyddstillsyn bor hemma och har regelbunden kontakt med frivården.
Källa: Kriminalvården

Fröjd medgrundare till regionalt parti

Regionen har fått ett nytt parti. En av medgrundarna är Bålstapartiets gruppledare Owe Fröjd. – Det här är en fördel för Bålstapartiet, säger han.fredag 22/10 11:10