I MÅL. Så här såg det ut ett tidigare år när Skoskavet avgjordes. Efter fjolårets uppehåll är det åter dags för tävlingen att gå av stapeln. Foto: Skoskavet

Skokloster åter redo för skoskav

Det hade hunnit bli något av en tradition. Då kom en pandemi och satte stopp, men nu arrangeras åter Skoskavet i Skokloster. – Jag tror att många längtar efter att det ska hända något, säger tävlingsledare Göran ­Johansson till Mitt i Bålsta.

  • Publicerad 01:31, 31 aug 2021

Det har
varit en
jätterespons

– Vi vågade inte.

Göran Johansson ser tillbaka på fjolåret med samma känsla som så många andra. För honom innebar det att man efter sex raka år med tävlingen Skoskavet i Skokloster var tvungna att ställa in löpartävlingen som blivit något av en lokal angelägenhet.

– Det var jättetråkigt och det var många som hörde av sig och frågade. Det är extra speciellt ute i Skokloster där de små sakerna är ganska viktiga, säger han.

Men nu vågar man. För sjunde året – inte i rad, men ändå sjunde året - arrangeras den 4 september tävlingen som går i skogarna och på vägarna runtomkring slottet, värdshuset och andra välkända landmärken på halvön.

– Det har varit en jätterespons och det är mycket uppskattat att vi kör nu, konstaterar Göran Johansson.

Det betyder dock inte att pandemin inte kommer att kännas av under själva tävlingsdagen.

– Till att börja med kommer vi att prata med alla som kommer dit, både på förhand och när de är på plats, om hur viktigt det är att hålla avstånd. Vi kommer också att dela upp de startande i tydliga grupper .

– Dessutom kommer vi att skippa den gemensamma uppvärmningen som vi brukar ha med musik.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01