I Fresta. Vid Bollstanässkolan. På Sandavägen. Den älg som på tisdagskvällen skådades på flera platser i Upplands Väsby befann sig långt från sitt naturliga habitat.

Skogens konung hade även sökt sig ut i gatulivet, närmare bestämt vid trafikplats Glädjen.

– Vi fick in flera samtal under kvällen, det första kom in vid 19.45 och det sista vid 23-tiden, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Även Towe Hägg på Stockholmspolisen bekräftar att man under tisdagskvällen fått in samtal om djur vid trafikplats Glädjen i Väsby.

Men är det till polisen man ska ringa om man ser en älg i en rondell?

– Den som ser en älg eller vilt på "fel plats" får göra en bedömning utifrån situationen. Är någon person skadad eller är djuret skadat? Hur ser trafiksituationen ut? Man får väga in omständigheterna, säger hon.

Trafikverket ryckte ut

I fallet med Väsbyälgen lämnade polisen över informationen till Trafikverket, som har dyget runt-jour. Enligt uppgift har Trafik Stockholm sedan ryckt ut, men inte sett någon älg.

Även kommunens viltvårdare ska vara informerade om händelsen.

Enligt en lokal facebookgrupp avslutade älgen sin rundtur i Väsby med att lägga sig och vila i en villaträdgård på Sandavägen.

En av dem som såg älgen var Väsbybon Daniel Camacho.

– Vi stod i närheten när vi hörde några barn utropa högt, oj, kolla wow. Då kom älgen från höger och promenerade lugnt ner till korsningen. Där stod den en stund för att sedan gå tillbaka uppåt. Sedan vek den av till vänster och gick in i skogen, säger han.

Var älgen till slut hamnade förtäljer inte historien. Enligt de vittnen som sett det mäktiga djuret på vägarna i Väsby såg den inte skadad ut.