Bea Szenfeld berättar själv om skräckupplevelsen i ett inlägg på Facebook. Foto: Läsarbild Pressbild/Ea Czyz

Skjutning mot känd modedesigners ateljé i Solna

Natten till onsdag blev modedesignern Bea Szenfeld beskjuten i sin ateljé i Solna. Hon berättar om händelsen i ett inlägg på Facebook och beskriver att hon såg ett vapen riktas mot henne.

  • Publicerad 14:51, 12 feb 2020

Natten till onsdag blev modedesignern Bea Szenfeld, 47, beskjuten i sin ateljé i Solna. En rad skott ska ha skjutits mot ateljén medan hon befann sig inne i lokalen.

Bea Szenfeld berättar själv om händelsen i ett inlägg på Facebook:

”Inatt sköts det 14 skott mot ateljén och mina fönster. Jag var i ateljén, satt och jobbade. Såg allt lajv på övervakningskameran när en bli saktade in och en pistolpipa sträcktes emot mig. Hann slänga mig på golvet när jag såg att det var ett som vapen riktas mot mig. 14 skott. Polisen var här på 1 min. Tackar min lyckliga stjärna att jag lever. Skotten gick rakt genom ateljén och in väggen i höjd med mitt huvud och överkropp”, skriver hon i inlägget.

14 kulhål

Polisen fick larmet klockan 03.46. När de kom fram kunde de se 14 hål från kulor. Dock inte från den sorten som vanligtvis finns i handeldsvapen, enligt Mats Eriksson, pressansvarig på polisen.

– Vi misstänker att de skjutit med någon sorts luftvapen, säger han.

Två personer, födda på 80-talet kunde gripas. De har förhörts, har släppts på fri fot men är fortfarande misstänkta.

Klarade sig undan skador

Mitt i har sökt Bea Szenfeld. Till Expressen har hon sagt att hon klarat sig undan fysiska skador och att hon inte kommer uttala sig vidare i ärendet just nu eftersom en polisutredning har inletts.