Isigt. Johannes Almajian, Amanda Vivedes och David Birhanu gläds åt isen på Brunna IP. Foto: Anders Björklund

Skidspår och isar i både Botkyrka och Salem

Botkyrka och Salem bjuder nu på skidspår, isbanor och backar för pulka eller slalom. Det är läge att passa på medan tid är. Plusgraderna kommer inte vara nådiga mot snön.

  • Publicerad 12:04, 19 feb 2021

I början av året har landskapet klätts i vitt. Det har fått både pulkaåkare, skridskoåkare och skidåkare att ta sig ut ur hus och hem.

– Det är mycket folk här på helgerna, säger Johannes Almajian från föreningen Spear IF som plogar skridskobanan på Brunna IP.

Men nu gäller det att passa på. Plusgraderna är nämligen på intåg. I vintersportmeckat Lida Friluftsgård finns skidspår, pulkabacke samt skidbacke med gratis replift, skidskola och uthyrning öppen.

– Skidskolan har varit väldigt populär denna vinter och fullbokad. Uthyrningen är också populär. Vår backe och skidskola riktar sig till nybörjare och barn som tar sina första plogsvängar, säger Julia Jernberg på Lida Frilufstgård.

Slalombacke. Repliften är gratis att åka i Lida. Foto: Lida Friluftsgård

I Salem gjorde kommunen förra helgen skidspår på både Flaten och Uttran. Med tanke på tövädret är det läge att se upp och vara försiktig, och det kan även bli en del smältvatten på isen. Isbanor på land finns annars både i Salems centrum och vid Rönninge skola.