Redigt bygge. "Det jag känner och märker på ljuden är att de känner sig trygga och trivs", säger John om skatorna. Foto: John Arthur Ekebert

Skator byggde bo på hans franska balkong

Multikonstnären och Bagarmossensonen John Arthur Ekebert har fått inneboende – på sin franska balkong.

  • Publicerad 15:35, 12 jun 2020

Småttingar. Nyligen fick skatorna ungar. Foto: John Arthur Ekebert

– Det är helt otroligt, så mäktigt! Och hela Bagarmossen hurrar och jublar över det här, säger John Arthur Ekebert.

Han är till synes överväldigad av den positiva responsen från Bagarmossens invånare, inte minst den som visat sig i den lokala Facebook-gruppen Bagis!. En grupp som han själv inte ens var med i när ryktet om skatboet började snurra.

– Jag blev kändis utan att veta om det, säger John.

Godkänt av värden

Skatorna flyttade in på hans franska balkong i mars, då det fortfarande stod en byggnadsställning intill huset. Ställningen försvann förra månaden, men skatorna blev kvar.

Och det lär de fortsätta vara så länge de vill. Enligt John har Stockholmshem nämligen gett tummen upp åt de nya bevingade hyresgästerna.

– Jag presenterade det på ett positivt och glatt sätt så det smittade av sig på dem, säger han.

Själv har John aldrig någonsin varit intresserad av fågelskådning eller liknande. Däremot säger han sig ha hjärta för både utsatta människor och djur, något som kan komma sig av hans många år som hemlös.

– Jag har inte haft förstahandskontrakt på jag vet inte hur länge. Jag känner mig fortfarande nyinflyttad och är jätteglad när jag vaknar, säger John om sin lägenhet.

Fotoutställning

Skatorna dyker även upp bland motiven när multikonstnären John, även känd som "Hemlöshetsfotografen", intar Lilla Bagis för en fotoutställning med start den här helgen. Där väntar även en rad (ännu mer) surrealistiska verk.