Skarpnäckbon med en miljon Instagramföljare

Skarpnäckbon Christoffer Collin, mer känd som Wisslaren på Instagram, har med nära 1,4 miljoner följare blivit en av Sveriges största Instagramprofiler. Nu ger han ut sin första bok, Instagram changed my life, med ett urval av sina fotografier samt en gripande historia om hur han blev fotograf

  • Publicerad 19:00, 19 okt 2017

Allting började 2010 när Skarpnäckbon Christoffer Collins lillebror svävade mellan liv och död efter en svår bilolycka. Efter denna livsomvälvande olycka såg plötsligt Christoffer världen på nytt sätt och började fotografera allt det vackra han såg. Idag är han en av världens största Instagramfotografer med nära 1,4 miljoner följare. Han publicerade sin första bild på Instagram 2012 och nu försörjer han sig helt via Instagramkontot Wisslaren, där visar han bilder han fotat under olika resor runtom i världen.

– Det är häftigt och roligt och svårt att greppa att man har så många följare, det är ju inte som att man är artist och har konserter, utan det är bara en siffra med antal följare, säger Christoffer Collin.

För lite mer än fem år sedan arbetade han som kyrkogårdsvaktmästare. Sedan dess har han gjort otaliga resor världen över och blivit ambassadör för ett av världens mest prestigefyllda kameramärken. Han har också hunnit med att få sina bilder publicerade som frimärken av PostNord.

Nu släpper han även fotoboken Instagram changed my life, i den får vi veta hur han gick från ett 9-5 jobb till att bli en framgångsrik fotograf.
– Det är såklart en fotobok men innehåller även personliga anekdoter, berättar han.

Bild från boken tagen i Jordanien. Foto: Christoffer Collin

Christoffer bor med sambon och deras gemensamma barn i Skarpnäck. Flickvännen är också fotograf och paret träffades genom att de började följa varandras konton, i dag är det nyblivna föräldrar till den en månad gamla sonen.

– Hon började följare mig ett tag innan jag började följa henne, hon hade väldigt häftiga bilder. Vi började skriva lite och sen började vi träffas, berättar Christoffer Colin.

Christoffer Colin har tagit bilden under en resa till Färöarna. Foto: Christoffer Collin

Familjen har bott i Skarpnäck från april och Christoffer har hittat sina favoritplatser att foto på i Skarpnäck.

– Fördelen med Skarpnäck är att det ligger på änden av en linje och det ligger nära Nackareservatet. Jag är mer av en skogsmänniska än en stadsmänniska. Jag brukar fota runt Flatensjön och Ältasjön, säger Christoffer Collin.