Hjälp. Nu kan barn får gratis läxhjälp i centrum. Foto: Mostphotos

Skärholmens centrum startar läxläsning

Skärholmens centrum vill göra skillnad i närområdet. Nu börjar de tillsammans med volontärer från Drömstort med läxläsning och samvaro för barn och unga.

  • Publicerad 06:30, 23 nov 2021

Drömstort gör en fantastisk insats för att förhindra att ungas potential går förlorad.

– Vi ser att det finns ett behov av läxhjälp till barn och ungdomar i området och genom vårt samarbete med Drömstort kan vi erbjuda det, säger Carl Strufve på Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

Drömstorts volontärer hjälper barnen med läxläsningen, medan Skärholmens centrum bistår med lokaler i sin "worklounge" samt med pengar för att organisera det hela.

"Alla är välkomna"

Läxläsningen vänder sig till barn och ungdomar i alla åldrar från förskoleklass och upp till universitetet.

– Vi har inte satt någon åldersgräns, alla som behöver läxhjälp är välkomna. Men kommer det 6-åringar som vill öva att läsa på svenska så måste de ha sina föräldrar med sig, säger Carl Stufve.

Även barn och unga som inte vill ha läxhjälp är välkomna att läsa i lokalerna eller sitta och jobba vid sin dator.

Kan fortsätta även nästa år

Läxläsningen pågår till att börja med på tisdagar och torsdagar till mitten av december, men det finns möjligheter att den forsätter även nästa år.

– Vi får se hur många som vill ha läxhjälp och hur det fungerar. Vi ska samarbeta med Drömstort även nästa år och fungerar det bra så finns ingen anledning att vi inte ska göra det även nästa år, säger Carl Strufve.

Samarbetet med den ideella föreningen Drömstort började vid årsskiftet. Förutom läxläsningen ordnade de aktiviter för barn och unga under höstlovet.

Drömstort bildades av några vänner som funderat över vad som gjort att de hade klarat sig från kriminalitet till skillnad från flera av deras vänner. Deras slutsats var att det var just drömmar och passion som hade drivit bort dem från gatan och gett deras liv en annan riktning. Genom föreningen vill de nu stötta och vägleda ungdomar med bristande sociala nätverk att få utvecklas och integreras i samhället och nå sina mål.

– Drömstort gör en fantastisk insats för att främja social delaktighet och förhindra att ungas potential går förlorad. Vi hoppas på det här sättet hjälpa till att nå ut till fler barn och ungdomar, säger Carl Struve

Här kan du få läxhjälp

Läxläsningen är ett samarbete mellan Skärholmens centrum och volontärer från den ideella föreningen Drömstort.

Den pågår tisdagar och torsdagar klockan 16—20 fram till mitten av december i workloungen i Skärholmens centrum.

Samarbete. "Vi vill hjälpa Drömstort att nå fler ungdomar" säger Carl Strufve. Foto: Pressbild. Grosvenor Europe