Skånela IF firar segern över Drott. Foto: Anders Lundström

Skånelas damer vann i kvaldrama

Det blev dramatiskt när Skånela IF:s damer klarade sig kvar i damallsvenskan. Inte förrän det återstod några sekunder av förlängningen i den avgörande matchen stod det klart att Skånela vann över Drott med 29-27.

  • Publicerad 17:24, 19 apr 2022

Det blev lite väl spännande i sista matchen

– Det blir nästan en lättnad efter ett negativt kval men vi är jätteglada att vi klarade av det. Det blev lite väl spännande i sista matchen än vad det kanske hade behövt att bli. Men kval är kval och det brukar alltid vara jämnt, säger tränaren Fredrik Söderberg Wernheim.

Skånela hamnade på kvalplats i året damallsvenskan och fick möta Drott Halmstad i bäst av tre matcher. Den första matchen vann Drott efter förlängning och Skånela hade kniven mot strupen redan i den andra kvalmatchen. Där var det inget snack, Skånela vann med tio bollar och tog kvalet till en tredje avgörande match hemma i Vikingahallen.

– Jag hade gärna sett att vi presterade som vi gjorde i match två där vi vann överlägset men samtidigt när det slutade som det gjorde är det häftigare att avgöra i en förlängning. Det blir en annan sorts eufori och känsla när det är så små marginaler, säger han.

Efter kvalsegern följde såklart ett stort firande hemma hos en av spelarna. Nu är säsongen över och laget har fått fyra veckors ledighet. För Fredrik och hans kollegor i tränarstaben ska säsongen utvärderas och nya mål för nästa säsong ska sättas.

– En tydlig målsättning är att vi hela tiden ska ta kliv, både sportsligt och organisatoriskt i föreningen som vi har jobbat med under året. Vi ska bli bättre, det är en ständig målsättning som vi har.

Skånela vann efter förlängning

Skånela IF kom på nionde plats i serien.

Det blev negativt kval för att inte åka ut.

Skånela ställdes mot Drott i bäst av tre matcher.

Skånela vann över Drott i den tredje och sista matchen hemma i Vikingahallen.

Visa merVisa mindre

Fredrik Söderberg Wernheim coachar laget i kvalmatchen mot Drott. Foto: Anders Lundström

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30