Skånela IF firar segern över Drott. Foto: Anders Lundström

Skånelas damer vann i kvaldrama

Det blev dramatiskt när Skånela IF:s damer klarade sig kvar i damallsvenskan. Inte förrän det återstod några sekunder av förlängningen i den avgörande matchen stod det klart att Skånela vann över Drott med 29-27.

  • Publicerad 17:24, 19 apr 2022

Det blev lite väl spännande i sista matchen

– Det blir nästan en lättnad efter ett negativt kval men vi är jätteglada att vi klarade av det. Det blev lite väl spännande i sista matchen än vad det kanske hade behövt att bli. Men kval är kval och det brukar alltid vara jämnt, säger tränaren Fredrik Söderberg Wernheim.

Skånela hamnade på kvalplats i året damallsvenskan och fick möta Drott Halmstad i bäst av tre matcher. Den första matchen vann Drott efter förlängning och Skånela hade kniven mot strupen redan i den andra kvalmatchen. Där var det inget snack, Skånela vann med tio bollar och tog kvalet till en tredje avgörande match hemma i Vikingahallen.

– Jag hade gärna sett att vi presterade som vi gjorde i match två där vi vann överlägset men samtidigt när det slutade som det gjorde är det häftigare att avgöra i en förlängning. Det blir en annan sorts eufori och känsla när det är så små marginaler, säger han.

Efter kvalsegern följde såklart ett stort firande hemma hos en av spelarna. Nu är säsongen över och laget har fått fyra veckors ledighet. För Fredrik och hans kollegor i tränarstaben ska säsongen utvärderas och nya mål för nästa säsong ska sättas.

– En tydlig målsättning är att vi hela tiden ska ta kliv, både sportsligt och organisatoriskt i föreningen som vi har jobbat med under året. Vi ska bli bättre, det är en ständig målsättning som vi har.

Skånela vann efter förlängning

Skånela IF kom på nionde plats i serien.

Det blev negativt kval för att inte åka ut.

Skånela ställdes mot Drott i bäst av tre matcher.

Skånela vann över Drott i den tredje och sista matchen hemma i Vikingahallen.

Visa merVisa mindre

Fredrik Söderberg Wernheim coachar laget i kvalmatchen mot Drott. Foto: Anders Lundström

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19