– Det blir nästan en lättnad efter ett negativt kval men vi är jätteglada att vi klarade av det. Det blev lite väl spännande i sista matchen än vad det kanske hade behövt att bli. Men kval är kval och det brukar alltid vara jämnt, säger tränaren Fredrik Söderberg Wernheim.

Skånela hamnade på kvalplats i året damallsvenskan och fick möta Drott Halmstad i bäst av tre matcher. Den första matchen vann Drott efter förlängning och Skånela hade kniven mot strupen redan i den andra kvalmatchen. Där var det inget snack, Skånela vann med tio bollar och tog kvalet till en tredje avgörande match hemma i Vikingahallen.

– Jag hade gärna sett att vi presterade som vi gjorde i match två där vi vann överlägset men samtidigt när det slutade som det gjorde är det häftigare att avgöra i en förlängning. Det blir en annan sorts eufori och känsla när det är så små marginaler, säger han.

Efter kvalsegern följde såklart ett stort firande hemma hos en av spelarna. Nu är säsongen över och laget har fått fyra veckors ledighet. För Fredrik och hans kollegor i tränarstaben ska säsongen utvärderas och nya mål för nästa säsong ska sättas.

– En tydlig målsättning är att vi hela tiden ska ta kliv, både sportsligt och organisatoriskt i föreningen som vi har jobbat med under året. Vi ska bli bättre, det är en ständig målsättning som vi har.