EFTER PÄRS NU BÄRS. Det får serveras öl i Zinkentältet resten av säsongen. Foto: StockholmDirekt

Skål! Ölen räddar Hammarby bandy

Nu är det klart. Zinkentältet får tillbaka serveringsrättigheterna. Det innebär att Hammarby bandy kan servera öl i tältet resten av säsongen vilket betyder en stor ekonomisk framgång.

  • Publicerad 16:03, 15 jan 2019

För några veckor sedan framkom det att Hammarby bandy hade stora ekonomiska problem och Elitlicensen för nästkommande säsong var i fara. Två miljoner behövde skakas fram innan 31 mars.

Hammarby riskerar konkurs – säger upp avtal

Som en följd av detta avgick hela styrelsen i Hammarby bandy AB. Men nu tycks de ekonomiska vindarna ha vänt.

I samband med att styrelsen avgick konverterades ett lån på 1,2 miljoner kronor till ett ytterligare villkorat aktieägartillskott. Samtidigt startades en swishkampanj, som hittills dragit in 345 000 kronor.

Och under tisdagen fick klubben ytterligare ett positivt besked: Zinkentältet får tillbaka sina rättigheter.

– Efter allt som har hänt har jag haft en tät dialog med tillståndsenheten. Och nu står det klart att vi får servera öl i tältet resten av säsongen. Det här betyder otroligt mycket för vår ekonomi. Allt talar för att Elitlicensen nu är räddad, säger Anders Gidrup, ordförande i Hammarby bandy IF och tillfällig ordförande i Hammarby bandy AB.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Rent ekonomiskt innebär serveringstillståndet att Hammarby återigen kan räkna med inkomster från ölförsäljning, och troligtvis mer publik. Samtidigt kan föreningen räkna upp värdet för tältet i kontrollbalansräkningen.

– Det ser extremt bra ut. VI har haft en enorm framgång den senaste veckan och har bra dialog med många sponsorer också, säger Anders Gidrup.

Spelarna i Hammarby är bara säkrade lön i januari. Hur blir det för dem nu?

– Vi har goda förhoppningar att lyckas säkerställa lönerna för spelarna resten av säsongen.

Zinkentältet öppnar upp ölförsäljningen fredag 8 februari i samband med matchen mot Vetlanda.