Enligt ett vittne ska ungdomarna ha använd järnrör för att krossa rutorna. Foto: Mostphotos

Skadegörelse mot skola – ungdomar krossade rutor

I lördags kväll utsattes Bergaskolan i Kungsängen för skadegörelse. Enligt ett vittne ska ett gäng ungdomar ha krossat fönsterrutor på skolan med hjälp av järnrör.

  • Publicerad 11:58, 29 okt 2018

Runt 18.30-tiden i lördags kväll, den 27 oktober, fick polisen larm om att ett gäng ungdomar i 14-15 års åldern höll på att krossa fönsterrutor på Bergaskolan i Kungsängen.

Det är oklart hur många rutor det rör sig om, men enligt vittnesuppgifter ska ungdomarna ha använt sig av järnrör.

Brottet rubriceras som skadegörelse och polisen har i nuläget inga misstankar om att det rör sig om ett planerat inbrott.

– När det är inbrott brukar man inte väsnas så mycket, säger Albin Näverberg vid polisen i Upplands-Bro och Järfälla.

I nuläget är ingen misstänkt gripen men då gärningsmännen med största sannolikhet inte är straffmyndiga hoppas Albin Näverberg att de själva tillkännager sig.

– Det är bäst om de själva kan rätta till det, annars får vi höra med vittnet.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23