Tim Andersson och Axel Steen är två av flera spelare som haft skadeproblem (Arkivbild). Foto: Pekka Pääkkö

Skadeelände har förstört höstsäsongen

Tyresö Hanviken är fast cementerat på jumboplatsen i hockeyettan östra med bara en seger på 17 matcher. – Vi har varit enormt skadedrabbade, säger A-lagets manager Mats Börjel.

  • Publicerad 11:42, 27 nov 2018

Med fem matcher kvar att spela är Tyresö Hanviken (TH) jumbo i hockeyettan östra och kommer att spela i fortsättningsserien vårettan östra efter jul.

Efter 17 omgångar har TH bara en seger efter ordinarie tid.

– Vi har varit enormt skadedrabbade och har nästan aldrig haft tre helt ordinarie femmor, säger Mats Börjel som sitter i styrelsen och är manager för A-laget.

Senaste matchen förlorades med 0–8 mot Segeltorp. Då bestod en femma av juniorer varav en spelare fick debutera i hockeyettan.

Hoppas på liv efter jul

Men Mats Börjel vågar ändå hoppas på ett liv efter jul. Flera tunga namn är snart tillbaka efter skador, exempelvis William Garpenlöv som kanske kan spela igen om någon vecka.

I morgon onsdag väntar bortamöte mot Vallentuna, och på lördag kommer Hammarby till Tyresö ishall.

– Det är viktigt att inte kommer sist i tabellen. Går vi om Trångsund (nästjumbo två poäng före TH) får vi med oss en placeringspoäng till vårettan, säger Börjel.

Något som är ganska vanligt när ett hockeylag hamnar i bottenträsket är att tränaren sparkas. Frågan är om TH:s tränare Martin Weel Sanne får sitta kvar.

– Vi ska absolut inte sparka tränarna. Vi har jättestort förtroende för dem, säger Mats Börjel.

Fakta

Så här spelas vårettan

Vårettan östra har sju lag och spelas i 21 omgångar. Deltagare är lag 6-12 från hockeyettan östras grundserie.

Speldatum: 27 december till 20 februari 2019.

Deltagande lag i vårettan tilldelas ”placeringspoäng” beroende på lagets placering i grundserien. Sist placerat lag får 0 poäng, näst sist placerat lag 1 poäng, och sedan 2, 3, 4, 5 och 6 poäng.

Lag 1 i vårettan är kvalificerat för spel i play off 1 inför kvalserien till hockeyallsvenskan. Lag 2-5 är kvalificerade för spel i hockeyettan nästa säsong. Lag 6-7 går till spel i kvalserie till hockeyettan.

Källa: Svenska ishockeyförbundet
Visa merVisa mindre

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!