Skadad man död – polisen misstänker mord

Vid 15-tiden på måndagen bekräftade polisen via sin webbsida att den man som hittades blodig och skadad i Akalla vid lunchtid på måndagen nu har avlidit. Polisens brottsutredning gäller nu mord.

  • Publicerad 15:29, 18 jul 2016

Det var vid lunchtid på måndagen som en skadad och blodig man hittades i Akalla. Polisen inledde en utredning om försök till mord, alternativt dråp.

Enligt de första uppgifterna till polisens ledningscentral hittades den skadade mannen på Sibeliusgången i centrala Akalla. Men de uppgifterna visade sig inte stämma. Den skadade låg i stället ute i terrängen på Järvafältet i närheten av Akallalänken mellan Akalla och Hjulsta.

– Men facit i handen vet vi att det var den som larmat som hade tagit sig till Sibeliusgången, säger Eva Nilsson som jobbar på ledningscentralen.

Polisen spärrade av område omkring fyndplatsen och den tekniska undersökningen pågick under måndagen. Avspärrningarna togs ner vid 18-tiden då teknikerna var klara med sitt arbete.

Polisen har under eftermiddagen arbetatmed attidentifiera den avlidne mannen. Det arbetet är inte avslutat.Det finns ingen person gripen. Polisen har pratat med folk i området för att få fram mer information.

– Det finns flera vittnen och vi håller på och sammanställer alla uppgifter, säger Eva Nilsson.

Larmet om den skadade mannen kom till polisen strax efter klockan 12. Han fick föras till sjukhus i amulanshelikopter. Innan helkoptern kom utförde personal från räddningstjänsten livsuppehållande åtgärder.

Vid 15-tiden på måndagen bekräftades alltså att den skadade mannens liv inte gick att rädda. Polisutredningen fick därmed en ny brottsrubricering, mord alternativt dråp.

Ingen person är gripen för dådet och den nu döde mannen är inte identifierad.

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet hade den mördade mannen bland annat fått knivhugg i bröstet.

Den som vet något om det inträffade uppmanas att ta kontakt med polisen, antingen de som är på plats eller genom att ringa 114 14.