Mordbrand. En förundersökning om mordbrand har inletts efter branden. Foto: Sacharias Källdén

Skadad man avled efter lägenhetsbrand i Djursholm

En medelålders man har avlidit efter branden i norra Djursholm under torsdagsmorgonen. Polisen rubricerar fallet som mordbrand i väntan på undersökningen av lägenheten.

  • Publicerad 09:33, 3 sep 2020

En man i 50-års åldern har avlidit efter lägenhetsbranden i norra Djursholm på torsdagsmorgonen. Anhöriga har underrättats, meddelar polisen.

Branden är släckt och nu pågår en teknisk undersökning av platsen. Polisen har upprättat en förundersökning om mordbrand för att utreda omständigheterna.

– Den rubriceringen kan komma att ändras, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Klockan 07.12 kom det första larmet till räddningstjänsten. En timme senare ska Storstockholms brandförsvar ha lämnat platsen, och lämnat över utredningen till polisen.

Branden ska inte ha spridits till närliggande fastigheter.

– Branden höll sig i det rummet där den startade, sa Hans Eriksson under morgonen, ledningsoperatör på brandförsvaret, och tillägger:

– Vi var på plats, släckte av och har nu avslutat vårt ärende.

Polisen meddelar att platsen kommer att vara avspärrad under de kommande 48 timmarna.

– För att tekniker ska kunna få tillgång så måste platsen vara kall. En brandhund ska söka igenom platsen, och då ska det ha gått så lång tid, säger Ola Österling på polisen.

– De närmaste dygnen kommer det här rubriceras som mordbrand, tills vi har fått reda på vad den tekniska undersökningen visar.