Nyligen skrev Mitt i om stenkrossen som Skanska vill etablera i Skrubba. Om stenkrossen blir verklighet får kringboende stå ut med ljudet i åtta års tid. Något som folk i både Hanviken, Hedvigslund och Skrubba nu protesterar mot.

https://www.mitti.se/nyheter/grannar-far-hora-stenkross-i-atta-ar/repvcj!uzzqxhgB7zzlYsYET5zQhQ/

Politiker fick veta sent

Anmälan om att etablera en stenkross lämnades in till Stockholms stads miljöförvaltning i januari. Mitt i Hammarby Skarpnäck fick nys om stenkrossen när ärendet passerade stadsdelens diarium i februari. Men det dröjer en bra bit in i mars innan Tyresös politiker får reda på vad som är på gång och i Skarpnäcks stadsdel får stadsdelsnämndsordföranden Ewa Larsson (MP) höra om saken först när Mitt i ringer för att ställa frågor.

Den anmälan om att etablera stenkrossar som Skanska lämnade in till Stockholm stad i januari kräver normalt sett inte ett politikerbeslut och avgörs i stället på tjänstemannanivå.

"Om folk vill prata med oss"

Men hädanefter ska i alla fall politikerna i Skarpnäcks stadsdelsnämnd informeras om ärenden av det här slaget är på väg att avgöras.

– Sådana anmälningsärenden har inte kommit oss politiker till kännedom tidigare. Hädanefter ska vi i stadsdelsnämnden också få upp denna typ av anmälningar på listan över inkomna och utgående skrivelser så att vi känner till om folk vill prata med oss som politiker, sa Ewa Larsson, på stadsdelsnämndens möte i förra veckan, säger Ewa Larsson.

https://www.mitti.se/nyheter/grannar-far-hora-stenkross-i-atta-ar/repvcj!uzzqxhgB7zzlYsYET5zQhQ/