Milo Becher skulle få 48 000 kronor i lön på ett bemanningsföretag. Betydligt mer än om han skulle jobba i landstinget.

Sjuksköterska får 20 000 mer i lön på bemanningsbolag

Sjuksköterskestudenten Milo Becher fick erbjudande om 48 000 kr i ingångslön hos ett bemanningsföretag. Det är 20 000 kr mer än han skulle få inom landstinget. Nu kräver han att landstinget höjer sina löner.

  • Publicerad 15:09, 27 apr 2017

Milo Becher är inne på sitt sista år på den treåriga utbildningen på Karolinska. Helst av allt skulle han vilja bli sjuksköterska inom landstingets regi, som anestesisjuksköterska. Att ingångslönen höjs är dock en förutsättning för det, annars väljer han kommunen.

– Jag kommer inte acceptera något under 30 000 kr. Kommunen betalar ju redan 30 000 kr för sjuksköterskor inom äldreomsorgen och hemsjukvården i landet och i sådana fall väljer jag dem, säger han. 

En löneskillnad på 20 000 kr

Idag ligger den första lönen för i princip alla som börjar jobba som sjuksköterska inom landstinget en bra bit under 30 000 kr. 22-åriga Milo ställer sig frågande till hur det går ihop att landstinget inte kan erbjuda honom de pengarna, men samtidigt inte har några problem med att hyra in personal från det privata bemanningsföretaget.

– Jag har redan fått ett erbjudande från ett bemanningsföretag på 48 000 kr i månaden. Ett företag som sedan hyr ut mig till landstinget. Om landstinget har råd att betala bemanningsföretaget borde de ha råd att betala oss direkt, säger Milo.

Med slagorden “Inte under 30k - vi är skillnaden mellan liv och död” samlades många frustrerade sjuksköterskestudenter på Medborgarplan under måndagen.

Landstinget: Löneutveckling ska vara möjligt

Men gehör för sina krav verkar studenterna inte få.

Peter Carpelan, forsknings- och personallandstingsråd, tycker inte att en högre ingångslön är den viktigaste personalfrågan. Han menar att ett större problem är att många erfarna och specialiserade sjuksköterskor idag slutar på sina jobb, för att löneutvecklingen är obefintlig. Vilket leder till ett behov av extern bemanning. Det ska nu åtgärdas.  

– Vi har nu beslutat i landstinget om att karriärsteg ska leda till lönekarriär. Det sjösätts nu på alla våra akutsjukhus. Är du duktig och vidareutbildad ska det synas i lönekuvertet, säger Peter Carpelan. 

Milo välkomnar beslutet om en högre löneutveckling, men står samtidigt fast vid sitt ultimatum. 

– Det låter ju fantastiskt om det är som de säger, men det ena utesluter ju inte det andra. En god ingångslön ska inte stå i vägen för en bra löneutveckling. För tillfället är pengarna viktigast för mig. Det är för att jag vill lyfta den här frågan.  Vi har kollat vad andra treåriga utbildningar erbjuder i ingångslön och vi ligger långt bakom, säger Milo.