Street art workshop. Testa din konstnärliga ådra i sommar. Foto: Sigtuna kommun

Sju saker att göra i Sigtuna kommun på sommarlovet

Sommarlovet har nyligen börjat för kommunens barn och ungdomar men vad ska man göra om man är kvar hemma? Mitt i Sigtuna listar 7 saker som är gratis upp till 19 år.

  • Publicerad 12:00, 5 jul 2022

1. Brobygget på Valsta torg. Satsningen för att få unga att röra sig mer och att kunna låna sportutrustning av Fritidsbanken fortsätter hela sommaren. Öppet alla dagar måndag till söndag fram till den 13 augusti klockan 12–16. Brobygget vänder sig till alla åldrar.

2. Skapande verksamhet på tisdagar, onsdagar och fredagar klockan 14-17 på Valsta fritidsgård. Här kan du måla akvarell eller akryl, gjuta ljusstakar av cement, göra drömfångare, smycken och mycket mera. Fram till den 8 juli. Vänder sig till åldrarna 11–19 år.

3. Street art workshop. Torsdagarna den 7 och 14 juli, samt 11 augusti klockan 13–16 kan du lära dig att måla med sprayfärg. Massa tips och tricks på hur du får en genomarbetad street art-målning. Inga förkunskaper behövs. Ha på dig oömma kläder eftersom färgen är väldigt svår att få bort från kläder. Skyddsplastförkläde, plasthandskar och munskydd finns på plats på Valsta fritidsgård. Vänder sig till åldrarna 12 till 19 år.

4. Basketturnering. Ungdomsgårdarna ordnar en basketturnering torsdagen den 7 juli klockan 14 vid Valsta fritidsgård. Flera lag som består av tre spelare möter varandra i jakten på ett hemligt pris samt titeln som Ung i Sigtunas basketmästare. Fika och saft finns. Vid regn blir aktiviteten inställd. Man behöver vara tre personer i ett lag och ha bra skor och kläder. För ålder 15 till 19 år.

5. Cirkusshow på Midgårdsbadet. Onsdagen den 10 augusti är det cirkusshow klockan 18-18.40. Cirkus Cirkör visar cirkusshowen "Trassligt", där får du träffa tre karaktärer som tillsammans lyfter, stödjer och snurrar varandra genom det virrvarr som är livet. Ibland är det trassligt, men hur kan vi hjälpas åt? Med hjälp av lindans, parakrobatik, trapetskonster och jonglering visar de konster. Från 4 år.

6.  Varje dag under hela sommarlovet klockan 12–16 arrangerar Brobygget drop in-sport och annat kul som pyssel, sällskapsspel med mera i Ekilla och Valsta sporthallar. Brobyggets ledare hjälper till vid aktiviteterna och bjuder på mellanmål. Upp till 13 år.

7. Upptäckarpromenad i Sigtuna. Det finns många sätt att själv hitta runt i Sigtuna stad. Ett sätt är så klart att bara vandra runt själv och upptäcka staden i sin egen takt, men det finns också möjlighet att få lite hjälp på vägen. På Sigtuna museums webbsida om Barnens Sigtuna stad kan du ladda ned en runstensjakt och en upptäckarpromenad. För alla åldrar. Det är även gratis att gå på Sigtuna museum för alla under 20 år.


 

Sommartorg. Valsta torg ska fyllas med idrottande ungdomar. Foto: Sigtuna kommun

Bad. Midgårdsbadet har öppnat utebadet och här blir det även cirkus i sommar. Foto: Jens Kassnert

Upptäck staden. Sigtuna museum ordnar runstensjakt. Foto: Jens Kassnert

Flyktingar bor hos Sigtunahem

Nyheter Ny lag. 7 av 21 från Ukraina har fått bostad Möblerade lägenheter i Sigtunahems bestånd. Det är bostäderna som kommunen erbjuder till de tilldelade flyktingarna från Ukraina. – De är nöjda med de boenden de har fått, säger Olive Carlson på...fredag 5/8 10:25

Bensin: lägsta priset på fem månader

Nyheter På väg. Bensinpriset sjunker, men fortfarande högt Literpriset för bensin ligger under 20 kronor för första gången sedan Ryssland invaderade Ukraina. – Det är fortfarande för dyrt, tycker en besökare som Mitt i pratar med på en bensinstation i Märsta.onsdag 3/8 16:00

”Inga vanliga svenne-bilar”

Nyheter Bilträff i Torsåker. Här samlas bilfantaster för att visa upp sina pärlor På gräsmattan intill The Nut House rullar bilarna in – och inte vilka bilar som helst. Först på plats är en Nash Metropolitan, årsmodell 1958 och en ombyggd BMW vid namn Alpina B6 3,5 årsmodell 1988.söndag 31/7 19:00

Efter masstängningen: Här öppnar McDonald's nytt

Nyheter McDonalds lägger ner butiker på flera håll – men satsar här Snabbmatskedjan lägger ner restaurang efter restaurang i olika centrum runt om i Stockholms län. Men i Märsta går de emot den dystra trenden. Här öppnar McDonald's ett nytt ställe, som kommer...fredag 29/7 8:38

Bopriserna fortsätter sjunka

Nyheter Mäklare:. Fördel för förstagångsköpare Den senaste månaden har bostadsrättspriserna sjunkit i Sigtuna kommun. Och det rejält, visar nya mätningar från Svensk mäklarstatistik.torsdag 21/7 16:27