Det var under måndagen som bråket utbröt på Vallentuna gymnasium. Sju elever är tills vidare avstängda. Foto: Alexander Jacobsson

Sju elever avstängda efter bråk på Vallentuna gymnasium

Under måndagen utbröt ett stort gräl mellan elever på Vallentuna gymnasium. Polisen kopplades in och under veckan har skolan haft väktare på plats och dubbel personal i klassrummen.

  • Publicerad 16:34, 31 maj 2019

Under veckan spred sig en video på sociala medier som visade hur elever bråkade i en korridor på Vallentuna gymnasium. Slag och sparkar delades ut och man kunde höra vad som lät som en glasruta som krossas.

Bråket anmäldes till polisen, som var på plats under tisdagen och som sedan dess samarbetat med skolan för att hålla ordning under veckan.

– Det är två personer som blivit misshandlade inne på skolan, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen har identifierat två personer som nu är misstänkta för misshandel. Den ena är i övre tonåren, precis som de två offren, och den andra är i 25-årsåldern.

– Vi har hållit förhör med de två som utsattes för misshandeln och ska höra fler vittnen, säger Mats Eriksson.

Väktare på plats i skolan

Vallentuna kommun skriver på sin hemsida om en rad åtgärder man vidtagit sedan bråket. Det handlar bland annat om att lektionerna bemannas av dubbelt, att personalen sitter tillsammans med sina elever i matsalen och att alla vuxna på skolan pratar med eleverna om det som hänt.

Dessutom har fältassistenter och väktare funnits på plats under veckan.

Sju elever har tills vidare stängts av efter bråket.