FLER POLISER. Sjöpolisen ökar bemanningen i år jämfört med tidigare somrar. Foto: Mostphotos/Linda Gren

Sjöpolisen ska punktmarkera Hornsberg

Sjöpolisen satsar på utökad bemanning och särskilda insatser under sommaren. Hornsbergs strand är en av platserna som pekas ut.

  • Publicerad 11:56, 23 jun 2020

Förra veckan gick grönblåa majoriteten i stadsdelsnämnden ut med att de vill se ett lokalt förbud för vattenskotrar i Ulvsundasjön, Karlbergskanalen och Klara sjö. Debatten har tagit extra fart efter att två personer fick föras till sjukhus efter en krasch med vattenskoter i Karlbergskanalen i söndags.

Kungsholmen vill förbjuda vattenskotrar vid Hornsberg

Till Dagens Nyheter säger sjöpolisen att det skulle vara svårt att se till att ett sådant förbud efterlevs. Redan idag är det stora problem att kontrollera att vattenskotrar och båtar håller sig till hastighetsbegränsningarna, menar sjöpolisen.

Men i år ska fler poliser jobba på vattnet än tidigare somrar, uppger Michael Fetz, Stockholmspolisens kommenderingschef i den särskilda händelsen corona, till StockholmDirekt.

Polisen sätter in egna vattenskotrar mot fortkörare

Enligt polisens beräkningar kommer betydligt fler Stockholmare än vanligt att söka sig ut i skärgården och vattennära lägen den här sommaren.

Då ska polisen stå redo och Hornsbergs strand är ett utpekat område för polisen.

– Vi har bättre bemanning än någonsin hos sjöpolisen och vi har särskilda insatser i bland annat Södertälje och vid Hornsbergs strand, där vi vet att det kan bli en del stökigheter, säger han.

– Det har sedan ett antal år tillbaka, till och från, varit ganska mycket busliv i Hornsberg under sommartid. Därför gör vi riktade insatser vid olika tillfällen. Sådana insatser sker i samverkan mellan Stockholms stad och olika delar av polisen där bland annat sjöpolisen ingår. På samma sätt gör vi på andra platser där det av olika anledningar kan bli mycket busliv under sommarmånaderna, säger Michael Fetz.