Sjölidens kapell. Foto: Värmdö församling Foto: Läsarbild Värmdö församling

Sjölidens kapell i ny skrud – nu med havsutsikt

Sjölidens kapell som tillhör Värmdö församling har fått ett rejält lyft. Sedan i våras har kapellet renoverats och fått en tillbyggnad. Nytt är bland annat ett stort altarfönster med utsikt mot Torsbyfjärden. – Nu finns det gott om ljus och luft i kapellet, säger kyrkoherde Hans Gårdh.

  • Publicerad 14:06, 25 okt 2018

Kapellet är en del av Värmdö församlingsgård. Det har länge varit i behov av renovering då bland annat ventilationen varit undermålig.

– Det var även för lite ljusinsläpp. Innan beslutet om renovering togs var det tal om att kapellet skulle rivas så man kunde bygga ett helt nytt så att fler skulle få plats. Nu blev det en tillbyggnad av det gamla, säger Hans Gårdh, kyrkoherde i Värmdö församling.

Han tycker det känns bra att man tagit vara på den gamla byggnaden, med tanke på miljön.

I våras satte renoveringen igång. Nu står det nygamla kapellet klart. Igår, onsdag, var församlingens personal, arkitekter och byggare på plats för att få en första visning.

Mäktig utsikt

I den nya versionen har kapellet fått ett stort altarfönster mot havet. Det finns också fler platser, nu rymmer kapellet 150 personer gott och väl.

– Det blev väldigt fint faktiskt. Och betydligt bättre ljus och luft, säger Hans Gårdh.

Den 25 november hålls den första gudstjänsten i Sjölidens kapell.

– Det får bli kapellets invigningsmässa, säger Hans Gårdh.

Investeringskostnaden för ombyggnaden blev cirka 11,1 miljoner kronor.