Tidigare har vi rapporterat om att SJ lanserat en direktlinje till Hamburg och att Snälltåget har börjat köra nattåg till Berlin.

Nu blir det ytterligare en direktlina till en europeisk storstad.

På måndag den 13 september klockan 08.21 avgår det första snabbtåget från Stockholm till Köpenhamn. Resan är utan byten och tar dryga fem timmar. SJ ska köra 2–3 snabbtåg dagligen i varje riktning mellan huvudstäderna.

– Många har väntat på att direkttåget Stockholm-Köpenhamn ska starta igen. Det finns en ökad efterfrågan på ett klimatsmart och effektivt resande mellan Skandinaviens två största städer, säger Sverre Sletten, affärschef på SJ, i ett pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/nu-lanseras-nytt-nattag-till-berlin/reptkx!X4B5LEBWiE3v2hR5whxdfQ/

En avgång i timmen

Senare under hösten ska trafiken successivt öka. SJ har kapacitet att köra sju dagliga direktavgångar i båda riktningarna mellan den danska och den svenska huvudstaden. När trafiken kan nå en sådan omfattning beror på hur efterfrågan utvecklas.

– Under andra halvåret 2022 kommer de nya nattågen Stockholm-Hamburg att göra uppehåll i Köpenhamn. Då blir det möjligt att resa Stockholm-Köpenhamn under större delen av dygnet, säger Sverre Sletten.

Köpenhamn prioriteras

Köpenhamn är en prioriterad destination för SJ, inte minst då det europeiska höghastighetsnätet når upp till Köpenhamn om några år. I mars 2020 slutade SJ att trafikera mellan Stockholm och Köpenhamn på grund av pandemin.

https://www.mitti.se/nyheter/sj-oppnar-direktlinje-mellan-stockholm-och-hamburg/repuia!aln3zxlN59QVEuGcSMLluA/