Jesper Danielsson gjorde sitt första mål för Tyresö Hanviken i matchen mot Bålsta. Foto: Pekka Pääkkö

Sista utmaningen för Tyresö Hanviken Hockey

Tyresö Hanviken har spetsat truppen inför kvalserien till hockeyettan. Ett av nyförvärven är den meriterade centern Jesper Danielsson med 22 juniorlandskamper och 49 allsvenska matcher på meritlistan.

  • Publicerad 14:44, 1 mar 2017

Söndagen den 12 mars inleds slutstriden för Tyresö Hanviken Hockey (TH). Då är det premiär för kvalserien till hockeyettan.

– Det blir en stentuff serie. Men vi ska upp, säger tränaren Bobo Simensen.

Man kan dock sätta ett frågetecken för formen. TH avslutade alltvåan med tre förluster; i sista omgången i tisdags blev det 2–4 hemma mot Bålsta.

– Motivationen har väl inte varit den bästa eftersom vi sedan länge varit klara för kvalserien. Nu gäller det att hitta flytet igen, och vi ska träna hårt under uppehållet.

Nyförvärv inför kvalet

För centern Jesper Danielsson blev matchen mot Bålsta ändå lite speciell eftersom han gjorde sitt första mål för TH.

– Jag tog med mig pucken hem som minne, säger den meriterade 24-åringen. Jag har aldrig varit någon större målskytt utan mer en tvåvägs-center och passningsspelare.

Danielsson är en av tre spelare som tillkommit i truppen de senaste veckorna. Nyförvärven är tänkta att ge TH ett extra lyft i kvalet. Målvakten Marcus Due-Boje har lånats in från division 1-laget Huddinge. Forwarden Patrik Hageman har allsvenska meriter från Hammarby, och spelade förra säsongen med Haninge Anchors i ettan.

Landslagsmeriter

Jesper Danielsson har spelat 22 juniorlandskamper, en hel allsvensk säsong med Almtuna, och inledde denna säsong i ettan med Haninge Anchors.

– Jag pluggar till fastighetsmäklare och studierna gör att jag missar en del matcher. Det ville inte Haninge gå med på så därför bytte jag klubb.

Jesper Danielsson säger att han är imponerad av vad han hittills upplevt i Tyresö Hanviken Hockey.

– Ja, jag blev först förvånad över det stora engagemanget i klubben. Och organisationen är mycket proffsigare än vad jag hade trott.

Danielsson tror att TH kommer att hävda sig väl i kvalet.

– Absolut. Om vi spelar på vår bästa nivå går vi upp i ettan.

Kvalserien är ännu inte lottad. I Tyresö Hanvikens serie finns Gripen Nyköping, Eskilstuna Linden, IFK Tumba och Nacka HK (båda från div 1) samt segraren i play off-mötet Bålsta-Nynäshamn.

Läs mer: Hockeyettan var det givna målet. 

Läs mer: Premiärdags.

Läs mer: Laddar för alltvåan.

Läs mer: Börjar mot Bålsta.

 

 

Fakta

Kvalserierna till hockeyettan har premiär den 12 mars

Det finns fyra kvalserier till hockeyettan med sex lag i varje. Serierna startar den 12 mars och spelas i 10 omgångar.

I den östra kvalserien spelar Tyresö Hanviken, Gripen Nyköping, Eskilstuna Linden, IFK Tumba och Nacka HK (båda från div 1) samt segraren i play off-mötet Bålsta-Nynäshamn.

Lagen möts hemma och borta. De två bästa lagen är klara för hockeyettan och övriga spelar i division 2 kommande säsong.

 

Visa merVisa mindre