Sista kvalmatchen inställd: Säsongen över för Helenelunds IK

På söndag skulle Helenelunds IK:s bandyherrar ha tagit emot Kalix BF hemma på Sollentunavallen i kvalet till Allsvenskan. Men Bandyförbundet har beslutat att avsluta kvalet omedelbart på grund av ”smittrisken med coronaviruset” och för att kvalserien – tyvärr för Helenelunds del – redan är avgjord.

  • Publicerad 16:45, 13 mar 2020

Efter en sensationellt stark säsong, där Helenelunds IK vann division 1 östra utan en enda förlust, blev det betydligt tuffare i det efterföljande kvalet till Allsvenskan.

Med två inledande förluster, 0–2 hemma mot Västanfors IF och 0–5 borta mot Kalix BF, var Lunden piskade att åtminstone ta poäng borta mot Västanfors i onsdags för att fortfarande ha chansen på en allsvensk plats nästa säsong.

Men det blev förlust igen, 3–9, och därmed stod det klart att Västanfors och Kalix lägger beslag på de två platserna i Allsvenskan medan Helenelund får ta nya tag i division 1.

En avvikelse från bestämmelserna

Två matcher återstår av kvalserien, Kalix–Västanfors och Helenelund–Kalix, men de kommer inte att spelas.

Västanfors skrev till Svenska Bandyförbundet och föreslog att de återstående matcherna skulle slopas, och efter rekommendationer från RF och Folkhälsomyndigheten beslutade förbundets tävlingskommitté att göra en avvikelse från tävlingsbestämmelserna om hur ett kval skall spelas ”på grund av rådande omständigheter kring coronaviruset”.

Tävlingskommittén har även beslutat att man ska göra en fördelning av kostnader för lagen i kvalserien då vissa lag har gjort resor som andra inte behöver göra på grund av beslutet att skippa de två sista matcherna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pandemin tvingar kyrkan att satsa digitalt i jul

Nyheter Gudstjänster och konserter i Sollentuna livesänds via nätet Från första advent och ända fram till jul brukar kyrkan ha ett späckat schema, men i år blir allt annorlunda på grund av coronapandemin – Tiden nu och till jul är vår största tid, vi brukar ha...tisdag 1/12 5:40

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20