Sista dansen med Kennedy kan slå nytt publikrekord

Kennedys Bakircioglus saga i Hammarby går mot sitt slut, och det blir en rejäl anstormning av grönvita fans till den legendariske kaptenens sista match hemma på Tele2 Arena, mot BK Häcken den 4 november. Nu ser arenans publikrekord ut att kunna ryka.

  • Publicerad 18:14, 24 okt 2018

– Hammarbysupportrarnas kärlek till Kennedy är enorm. Just nu har vi sålt 27 000 biljetter och med över en vecka kvar talar allt för att Kennedys sista hemmamatch blir slutsåld. Det är ju inte roligt att skiljas från en ikon och kollega, men vi ska i alla fall fira av Kennedy ordentligt tillsammans med supportrarna, säger Hammarbys vice VD Markus Nilsson.

Grönvit debut 1999

Kennedy Bakircioglu debuterade i Allsvenskan för Hammarby våren 1999 vann SM-guld med klubben 2001 innan han ett par år senare lämnade för spel i Grekland. Efter proffsspel även i Holland och Spanien återvände han till Bajen 2012 och  bidrog starkt till att klubben 2014 åter tog sig upp i Allsvenskan efter fem säsonger i Superettan.

Nu lägger han snart skorna på hyllan och få Hammarbyare vill missa klubbikonens avskedsföreställning på hemmaplan den 4 november.

Arenans publikrekord kan raderas ut

Allt talar för att det blir en fullsatt arena som tackar av Kennedy, meddelar Hammarby Fotboll. Redan nu, nästan två veckor före matchen, är över 27 000 biljetter sålda.

Publikkapaciteten för matchen är drygt 31 000 platser, men om försäljningen rullar på de närmaste dagarna kommer Hammarby att försöka få upp kapaciteten på arenan mot 32 000, och då kan publikrekordet från 2016 (Hammarby mot Östersunds FK i april) på 31 756 raderas ut.

Även mot Kalmar blir det publikfest på Tele2

Den näst sista hemmamatchen för Kennedy spelas nu på söndag, den 28 oktober, då Kalmar FF gästar Tele2 Arena. Även den matchen blir en publikfest då över 26 000 biljetter har sålts i dag, med fyra dagar kvar till avspark.

Kennedy Bakircioglus allra sista match för Hammarby spelas på bortaplan, mot Östersunds FK, i sista omgången av Allsvenskan den 11 november.