Sista chansen se gratis film i Järva

Järva filmfestival pågår för fullt. Efter förra veckans värmebölja väntas festivalens sista dagar bli svalare.

  • Publicerad 13:44, 6 aug 2018

Järva filmfestival är inne på sluttampen. Sedan den 1 augusti har det visats två filmer – en för barn och en för vuxna – varje dag på gräsplanen mellan Spånga IP och Enbacksskolan. Och alla filmerna är gratis.

– Under filmveckan möts unga och vuxna från villakvarteren i Spånga och miljonprogrammen i Järva, som kanske inte skulle träffas annars. Det här är integration på riktigt, sa Ahmed Abdirahman, från The Global Village som arrangerar filmveckan inför starten.

Festivalen har anordnas varje år sedan 2013.

Fyra filmer kvar

Början av den här veckan ska enligt SMHI bli lite svalare än förra, med temperaturer runt 20 grader på eftermiddagarna och tidig kväll.

I dag, måndag, visas först barnfilmen Ballerinan och uppfinnaren, och efter det La familj. På tisdag kan du passa på att se Bigfoot junior och I morgon börjar allt.

Järva space pågår

Men det är inte bara film som går att se under veckan. Du kan också blicka ut i rymden. Samtidigt pågår nämligen Järva space, vars syfte är att öppna människors ögon mot stjärnhimlen och väcka barns och ungdomars intresse för astronomi, rymdteknik och rymdfart.