Nytt. Bostäder mittemot Blackebergs sjukhus, område C. Foto: DinellJohansson

Sista chansen att tycka till om Blackebergsbygget

420 nya bostäder blev 380 efter samrådet för förslaget om nya bostäder längs med Blackebergsvägen och Blackebergsbacken. Nu är sista chansen för boende att tycka till.

  • Publicerad 11:57, 29 sep 2020

Planerna på de nu 380 nya bostäderna längs med Blackebergsvägen och Blackebergsbacken är en del i en större plan för att koppla samman Blackeberg med Södra Ängby. Totalt omfattar helhetsplanen cirka 900 bostäder.

LÄS ÄVEN: Planerna på nya kvarter i Blackeberg växer

Just bostäderna vid Blackebergsvägen och Blackebergsbacken stötte redan under samrådet på mothugg från Brommabor.

Nu har staden tagit till sig av synpunkterna och tänkt om. Dels har man skrotat planen på två byggnader mittemot de befintliga husen söder om Blackbergsbacken, och dels har man gjort byggnaderna intill villorna på Blackebergsvägen kortare för att bättre smälta in i sin omgivning.

Ute på granskning till 13 oktober

Ärendet ligger ute på granskning fram till den 13 oktober. Det är sista chansen för de som berörs att tycka till om planerna innan staden fattar ett beslut om detaljplanen.

Om allt flyter på utan förhinder räknar staden med att detaljplanen preliminärt godkänns i stadsbyggnadsnämnden i december i år, och antas i kommunfullmäktige under nästa vår.

Här kan du titta på förslaget:

Tekniska nämndhusets lokal Fyrkanten, Fleminggatan 4.

På stadens hemsida.

Sista chans att tycka till är den 13 oktober.

Mer info finns på stadens bygg- och plantjänst på stadens hemsida.

Visa merVisa mindre