Flera har redan passat på att förtidsrösta, men det är nu söndagen som själva valet äger rum på plats. Vilken vallokal du ska rösta i den 19 september står på röstkortet som du får hem i brevlådan.

I valet avgörs vilka som ska styra Svenska kyrkan på församlings-, stifts- och nationell nivå. Man väljer alltså till tre nivåer, ungefär som i valen till kommun, region och riksdag. Men i kyrkovalet kan medlemmarna rösta redan från 16 års ålder.

De ställer upp i Skärholmen

I Skärholmen finns följande nomineringsgrupper i valet till kyrkofullmäktige i Skärholmens församlings valkrets: Arbetarepartiet-Socialdemokraterna, Borgerligt alternativ, Frimodig kyrka och Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. Till valen i kyrkomötet och stiftsfullmäktige finns fler alternativ.

Alla som är medlemmar i Svenska kyrkan betalar en kyrkoavgift. Valet handlar framför allt om de olika nomineringsgruppernas syn på hur de pengarna ska användas och hur kyrkans verksamhet ska bedrivas.

Kyrkofullmäktige bestämmer över Skärholmens församling. I valet röstade medlemmarna även på regional nivå till Stockholms stift och på riksnivå till kyrkomötet (se faktarutan nedan).