Simon Hector en av 1 400 som drar till skogs

Snättringe SK håller i helgens DM i orientering. Cirka 1 400 deltagare gör upp i Sorundaskogen. En av dem är arrangörklubbens stjärna Simon Hector som är tillbaka efter skada.

  • Publicerad 17:06, 21 aug 2018

Snättringe SK tillsammans med IFK Enskede arrangerar i helgen DM i orientering i Sorundaskogen i Nynäshamn. På lördag avgörs långdistansen och dagen därpå medeldistans. Totalt väntas 1 400 deltagare.

En som är extra förväntansfull är Simon Hector. Efter ett skadeuppehåll börjar toppformen närma sig för den 21-årige Snättringestjärnan som bland annat har ett guld, två silver och två brons från junior-VM på meritlistan.

– Jag hade stora problem i vintras med en krånglande benhinna och kunde inte träna ordentligt på flera månader, säger Hector i ett pressmeddelande. Men nu är jag sedan ett par månader tillbaka i full träning och formen blir bättre.

Fler stjärnor

Det finns fler toppnamn i helgens startfält. En är Helena Bergman, OK Ravinen, som nyligen tog ett VM-silver i stafett vid VM i Lettland. Från Ravinen kommer även de båda topplöparna Ruslan Glebov (VM-silver) och Gustav Bergman (VM-femma).