Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) hoppas att de föreningar som haft problem ska känna sig trygga att träna vidare i Bredängshallen. Foto: Stockholms stad/Linda Gren

Simklubb lämnar Bredäng efter hot

Efter flera larm om hot och sabotage har Stockholms stad bestämt att stärka säkerheten kring Bredängshallen.

  • Publicerad 16:12, 4 mar 2020

Under de senaste månaderna har flera anmälningar gällande bland annat hotfullt beteende och sabotage mot Bredängshallen kommit in till Stockholm stad.

Anmälningarna handlar om att obehöriga personer har tagit sig in i omklädningsrummet och kastat sten på glasrutorna så de gått sönder, samt en anlagd brand på hallens övervåning.

Hot och våld

Dessutom ska två olika idrottsledare, vid två olika tillfällen, ha blivit utsatta för hot och fysiskt våld.Till slut har en av idrottsföreningarna, Stockholmspolisens idrottsförening, bestämt att flytta sin simträning från Bredäng till Skärholmen.

– Det har varit i stort sett varannan gång vi tränat som det har varit något, till slut blev en våra instruktörer hotade, säger föreningens styrelseordförande Sverker Falk.

Karin Ernlund (C) är idrottsborgarråd i Stockholms stad och menar att man vidtagit de åtgärder som man kan efter att man fick nys om problemet:

– Förvaltningen ska installera ljudlarm inom kort på tre av dörrarna, och vi har sett till att de kommunala ordningsvakterna gör extra tillsyn. Dessutom har förvaltningen sett till att en ordningsvakt kommer bevaka hallen under helgkvällar 16 till 22. Det är då de flesta incidenter inträffat.

Flyttar tillbaka

Larmet och vakterna kommer vara på plats ”så länge det behövs”, säger Karin Ernlund.

– Så fort något sådant här inträffar är man för sent ute, men vi har vidtagit de åtgärder som vi kunnat och hoppas att de vill fortsätta sin verksamhet i Bredängshallen.

Snart kan Stockholmspolisen komma att flytta tillbaka till Bredäng.

– Vi är positivt inställda, men får se vad det ger för resultat. Är det ordnat och känns tryggt med de åtgärder de gjort så har vi inga problem att återvända, säger Sverker Falk.