Efter ett år av pandemi, med hårda restriktioner och kraftigt minskade intäkter, börjar Gustavsbergsbadets ledning planera för att öppna igen. Till en början i mindre skala och med ett nytt, digitalt bokningssystem där man bokar sitt besök i förväg.

Några drop in-tider

Den som bokar sitt besök i nya systemet får en slot-tid, alltså en tid under dagen när man får vara där.

– På så vi kan vi styra så att besöken fördelas så jämnt det går under hela dagen och undvika trängsel, säger Peter Brännström, (KD), ordförande i Gustavsbergsbadet AB.

Det kommer att finnas ett fåtal drop in-tider varje dag för de som inte har möjlighet att boka på nätet. Hur många besökare simhallen kommer att kunna ta in om de öppnar 1 juni beror på vad Folkhälsomyndigheten säger, menar Peter Brännström.

Badet stängde helt den 21 december och har sedan dess bara öppet för simskola och simföreningen, som tränar där, och även viss rehabverksamhet.

I samband med öppnandet kommer all personal, som nu är permitterad, att få gå upp i tid igen, enligt Peter Brännström, och årskorten börjar ticka igång igen. Årskorten har varit frysta sedan stängningen i december.

Stängt i juli

Ett par förändringar planeras när det gäller entréavgifterna. Hittills har det varit halva priset om man besöker simhallen före klockan 14. Det blir kvar, med skillnaden att det gäller bara om du köper ett 10-klippkort, engångsbesök kommer att kosta fullt pris framöver. Det finns också idéer om att införa halvårskort.

Exakt hur allt kommer att se ut, med entré, bokningar och antal besökare samtidigt i hallen, läggs upp på Gustavsbergsbadets hemsida, Facebook och Instagram den närmaste veckan.

Trots det senaste årets stängning så kommer badet att vara semesterstängt hela juli.

– Vi har inte rekryterat några vikarier och personalen måste få ha sin semester oavsett pandemin, därför måste vi hålla stängt i fyra veckor.  

Peter Brännström hoppas att verksamheten på Gustavsbergsbadet kan vara i full gång igen efter sommaren.

https://www.mitti.se/nyheter/simhallen-raddas-fran-konkurs/republ!5rShLf5GqCt0V5e@YppJjA/

https://www.mitti.se/nyheter/badet-hojer-hyran-for-simklubben/repubq!9Bz8bKot@FEoXZ9Uwkzgtw/