Redo. Badets nya vd Marie Fjelkman börjar 1 juni. Här med ordförande i Gustavsbergsbadet AB, Peter Brännström, (KD). Foto: Värmdö kommun

Simhallen redo att öppna första juni

Efter att ha varit stängt i snart ett halvår är Gustavsbergsbadet redo att öppna igen. Planen är första juni, då med ett helt nytt bokningssystem.

  • Publicerad 12:23, 18 maj 2021

Efter ett år av pandemi, med hårda restriktioner och kraftigt minskade intäkter, börjar Gustavsbergsbadets ledning planera för att öppna igen. Till en början i mindre skala och med ett nytt, digitalt bokningssystem där man bokar sitt besök i förväg.

Några drop in-tider

Den som bokar sitt besök i nya systemet får en slot-tid, alltså en tid under dagen när man får vara där.

– På så vi kan vi styra så att besöken fördelas så jämnt det går under hela dagen och undvika trängsel, säger Peter Brännström, (KD), ordförande i Gustavsbergsbadet AB.

Det kommer att finnas ett fåtal drop in-tider varje dag för de som inte har möjlighet att boka på nätet. Hur många besökare simhallen kommer att kunna ta in om de öppnar 1 juni beror på vad Folkhälsomyndigheten säger, menar Peter Brännström.

Badet stängde helt den 21 december och har sedan dess bara öppet för simskola och simföreningen, som tränar där, och även viss rehabverksamhet.

I samband med öppnandet kommer all personal, som nu är permitterad, att få gå upp i tid igen, enligt Peter Brännström, och årskorten börjar ticka igång igen. Årskorten har varit frysta sedan stängningen i december.

Stängt i juli

Ett par förändringar planeras när det gäller entréavgifterna. Hittills har det varit halva priset om man besöker simhallen före klockan 14. Det blir kvar, med skillnaden att det gäller bara om du köper ett 10-klippkort, engångsbesök kommer att kosta fullt pris framöver. Det finns också idéer om att införa halvårskort.

Exakt hur allt kommer att se ut, med entré, bokningar och antal besökare samtidigt i hallen, läggs upp på Gustavsbergsbadets hemsida, Facebook och Instagram den närmaste veckan.

Trots det senaste årets stängning så kommer badet att vara semesterstängt hela juli.

– Vi har inte rekryterat några vikarier och personalen måste få ha sin semester oavsett pandemin, därför måste vi hålla stängt i fyra veckor.  

Peter Brännström hoppas att verksamheten på Gustavsbergsbadet kan vara i full gång igen efter sommaren.

Simhallen räddas från konkurs

Badet höjer hyran för simklubben

Redo att öppna. Gustavsbergsbadet har varit stängt sedan 21 december. Foto: Eva Tonström

Gustavsbergsbadet

Öppnade 2008 och drivs av kommunens bolag Gustavsbergsbadet AB.

Vad: Äventyrsbad med vattenrutchkanor, undervisningsbassäng och 25-metersbassäng. Gym och gruppträning, relaxavdelning och café.

Var: Ösby badväg 3

Hur: Gå in på varmdo.se/gustavsbergsbadet för regler och öppettider, och vad som gäller med nya bokningssystemet. Den infon läggs också upp på badets Facebook-sida och Instagram. Förra året byttes hela gymmet ut med nya maskiner, även relaxavdelningen har renoverats.

Visa merVisa mindre