Det brukar bli fullt av folk i simhallen på julaftonsförmiddagen. Arkivbilder från 2016. Foto: Läsarbild Frank Marin

Simhallen öppnar upp för hemlösa på julafton

För sjunde året i rad öppnar Sundbyberg simhall upp dörrarna för hemlösa på julafton. Här ska man kunna klippa sig hos volontärarbetande frisörer, få ett bad till toner av julmusik, hämta nya kläder och fika.

  • Publicerad 14:44, 3 dec 2018

Det är sjunde året i rad som man öppnar upp simhallen för hemlösa mellan klockan 9-12 på julafton.

Frank Marin, gruppchef på simhallen, berättar att det brukar komma mellan 100-120 personer för att bada, fika, hämta nya kläder, få en ny frisyr och få sina fötter omskötta av de frisörer och fortvårdare som finns på plats.

– Vi har redan fått flera nya företag som vill ställa upp och som också hör av sig till sina leverantörer för att få donerade produkter som besökarna sedan kan ta med sig, säger Frank Marin.

Stor uppslutning

Besökarna får ett kit med badkläder, handduk och duschprodukter. Sedan sätts julmusiken på inne i simhallen och fikabordet med donerade bakverk dukas upp.

Förra året kom 50 personer för att volontärarbeta under julaftonsförmiddagen, med allt från att sortera kläder till att servera kaffe, berättar Frank Marin.

De som går härifrån kan känna sig fräscha, nyrakade, fina i håret och ha med sig kassar av nya kläder

Frank Marin

– Det var folk i alla åldrar, från små barn som gick runt och delade ut pepparkakor till vuxna. Vi behöver volontärer både den 23:e då vi förbereder i simhallen och den 24:e när vi håller öppet, säger han.

Den som är intresserad kan höra av sig till simhallen. Vill man donera kläder tar simhallen emot dem från och med 17 december.

– De som går härifrån kan känna sig fräscha, nyrakade, fina i håret och ha med sig kassar av nya kläder. Det doneras allt möjligt, inte bara gamla kläder utan även mycket nytt, säger Frank Marin.

Det som blir över skänks till lika kyrkor och hjälpverksamheter

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Inga matcher – men träning för de yngre i SIK

Nyheter De nya hårdare råden i Stockholm påverkar även idrotten. Sundbybergs IK ställer in alla kommande matcher och träningar för de som är äldre än 15 år.fredag 30/10 15:25

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56