Arkivbild. Foto: Mostphotos

Simhallen förstärker med väktare

Extra väktare sätts in för att stötta personalen på simhallen i Bro efter den stökiga måndagseftermiddagen. Ett 20-tal ungdomar fick då avlägsnas från badhuset efter att ha stört andra gäster.

  • Publicerad 10:18, 28 feb 2017

Det var vid 15-tiden på eftermiddagen som ett stort antal ungdomar började stöka i simhallen och polis fick tillkallas. Första patrullen kunde inte hantera alla personer utan fick tillkalla förstärkning. Då inga brott kunde styrkas valde polispatrullerna att avlägsna ungdomarna från platsen, och personalen på fritidsenheten har portat ungdomarna från att komma tillbaks till badet.

– Det var ett gäng ungdomar som kom hit, men de hade inte respekt för de andra gästerna vilket vi inte kan acceptera, säger Maria Palm som är enhetschef på fritidsenheten.

Enligt henne ska ungdomarna bland annat ha kastat sig i badet och hoppat runt utan att ta hänsyn till övriga badande gäster.

– Det blir en säkerhetsrisk, särskilt om det är barn i vattnet, säger Maria Palm.

Nu har fritidsenheten valt att sätta in en extra väktare under tisdagen och onsdagen, så att de blir två väktare i badhuset, för att vara ett stöd åt personalen.

– Jag vill ge en stor eloge till min personal som höll sig lugna och hanterade situationen på ett bra sätt, säger Maria Palm.

Efter ingripandet kunde polisen identifiera samtliga ungdomar och har kopplat in socialtjänsten som kommer att ta kontakt med ungdomarnas familjer.

– Vi tycker att det är jättebra att man kunde identifiera ungdomarna. Det är väldigt bra att få namn på dem som missköter sig, säger Albin Näverberg vid Järfälla/Upplands-Bro-polisen.

Stabil trend: Nedgången av antalet coronafall fortsätter

Få nya fall av covid-19 i Upplands-Bro. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro sjunker för femte veckan i rad.torsdag 21/10 17:17

Nya regler ska få fart på A-traktorn

"Väcker känslor" Snabbare "bilar" men svårare förarprov. Så vill regeringen minska köer och olyckor med A-traktorn.torsdag 21/10 11:32