Det blev stökigt i receptionen när ungdomar inte blev insläppta i badhuset. Arkivbild. Foto: Sofia Strindvall

Simhallen fick stänga efter stök

Brohuset har fått stänga efter att ungdomar återigen skapat problem vid simhallen. Polisen kommer nu ha extra närvaro i Bro centrum.

  • Publicerad 10:30, 1 mar 2017

På måndagen blev det stökigt i simhallen i Bro och ett 20-tal ungdomar fick avvisas av polis. Under tisdagen kom flera ungdomar tillbaka men kunde inte acceptera att de inte fick komma in och det blev stökigt i receptionen. Polis tillkallades för att avvisa det tiotal ungdomar som var på platsen. En greps misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

– En av ungdomarna satte sig till våldsamt motstånd och ska ha knuffat en polisman. Han fördes till polisen, säger Albin Näverberg vid Järfälla/Upplands-Bro-polisen.

Han säger också att polisen fortsätter sin samverkan med socialtjänsten och att man kommer att ha ökad närvaro kring Bro centrum.

– Det är ju inte meningen att folk ska berövas möjligheten till ett badhus. Men att stänga simhallen är nog det enda riktiga beslut man kan ta i ett sånt här läge, säger Albin Näverberg.

Simhallen och hela Brohuset stängdes under tisdagseftermiddagen och kommer hålla stängt även idag, onsdag. I eftermiddag ska kommunen fatta beslut om man ska fortsätta hålla stängt under resten av veckan eller inte.

– Vi kommer föra olika samtal idag inom kommunen och bilda oss en uppfattning och ta ett beslut i eftermiddag, säger Bo Sundqvist som är kultur- och fritidschef.

Vad tänker du om det som hänt?

– Det är mycket olyckligt, vårt uppdrag är ju att skapa ett rikt kultur- och fritidsliv. Simhallen är en del av sportlovet som är väldigt uppskattad.

Fröjd medgrundare till regionalt parti

Regionen har fått ett nytt parti. En av medgrundarna är Bålstapartiets gruppledare Owe Fröjd. – Det här är en fördel för Bålstapartiet, säger han.fredag 22/10 11:10