Det blev stökigt i receptionen när ungdomar inte blev insläppta i badhuset. Arkivbild. Foto: Sofia Strindvall

Simhallen fick stänga efter stök

Brohuset har fått stänga efter att ungdomar återigen skapat problem vid simhallen. Polisen kommer nu ha extra närvaro i Bro centrum.

  • Publicerad 10:30, 1 mar 2017

På måndagen blev det stökigt i simhallen i Bro och ett 20-tal ungdomar fick avvisas av polis. Under tisdagen kom flera ungdomar tillbaka men kunde inte acceptera att de inte fick komma in och det blev stökigt i receptionen. Polis tillkallades för att avvisa det tiotal ungdomar som var på platsen. En greps misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

– En av ungdomarna satte sig till våldsamt motstånd och ska ha knuffat en polisman. Han fördes till polisen, säger Albin Näverberg vid Järfälla/Upplands-Bro-polisen.

Han säger också att polisen fortsätter sin samverkan med socialtjänsten och att man kommer att ha ökad närvaro kring Bro centrum.

– Det är ju inte meningen att folk ska berövas möjligheten till ett badhus. Men att stänga simhallen är nog det enda riktiga beslut man kan ta i ett sånt här läge, säger Albin Näverberg.

Simhallen och hela Brohuset stängdes under tisdagseftermiddagen och kommer hålla stängt även idag, onsdag. I eftermiddag ska kommunen fatta beslut om man ska fortsätta hålla stängt under resten av veckan eller inte.

– Vi kommer föra olika samtal idag inom kommunen och bilda oss en uppfattning och ta ett beslut i eftermiddag, säger Bo Sundqvist som är kultur- och fritidschef.

Vad tänker du om det som hänt?

– Det är mycket olyckligt, vårt uppdrag är ju att skapa ett rikt kultur- och fritidsliv. Simhallen är en del av sportlovet som är väldigt uppskattad.

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59