Det blev stökigt i receptionen när ungdomar inte blev insläppta i badhuset. Arkivbild. Foto: Sofia Strindvall

Simhallen fick stänga efter stök

Brohuset har fått stänga efter att ungdomar återigen skapat problem vid simhallen. Polisen kommer nu ha extra närvaro i Bro centrum.

  • Publicerad 10:30, 1 mar 2017

På måndagen blev det stökigt i simhallen i Bro och ett 20-tal ungdomar fick avvisas av polis. Under tisdagen kom flera ungdomar tillbaka men kunde inte acceptera att de inte fick komma in och det blev stökigt i receptionen. Polis tillkallades för att avvisa det tiotal ungdomar som var på platsen. En greps misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

– En av ungdomarna satte sig till våldsamt motstånd och ska ha knuffat en polisman. Han fördes till polisen, säger Albin Näverberg vid Järfälla/Upplands-Bro-polisen.

Han säger också att polisen fortsätter sin samverkan med socialtjänsten och att man kommer att ha ökad närvaro kring Bro centrum.

– Det är ju inte meningen att folk ska berövas möjligheten till ett badhus. Men att stänga simhallen är nog det enda riktiga beslut man kan ta i ett sånt här läge, säger Albin Näverberg.

Simhallen och hela Brohuset stängdes under tisdagseftermiddagen och kommer hålla stängt även idag, onsdag. I eftermiddag ska kommunen fatta beslut om man ska fortsätta hålla stängt under resten av veckan eller inte.

– Vi kommer föra olika samtal idag inom kommunen och bilda oss en uppfattning och ta ett beslut i eftermiddag, säger Bo Sundqvist som är kultur- och fritidschef.

Vad tänker du om det som hänt?

– Det är mycket olyckligt, vårt uppdrag är ju att skapa ett rikt kultur- och fritidsliv. Simhallen är en del av sportlovet som är väldigt uppskattad.

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Alla våra valartiklar från Upplands-Bro och Håbo Snart avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade bevakning inför valet i Upplands-Bro och Håbo kommun 2022.onsdag 17/8 15:07

Sommarfestival i regi av sommarjobbare

Paintball, sumobrottning och ansiktsmålning i Bro Som en del i sommarjobbsprojektet ”Unga påverkar” så arrangerar ett antal ungdomar i kommunen en sommarfestival i Bro nu på torsdag den 18 augusti klockan 14-18.onsdag 17/8 10:23