Mörbybadet välkomnar nu fler grupper – men med begränsningar. Foto: Mitt i

Simhallarna i Danderyd öppnar upp för fler

Sedan förra lördagen, den 13 februari, välkomnas även äldre att besöka Danderyds två simhallar: Mörbybadet och Vasabadet. Detta efter ett beslut av kultur- och fritidsnämnden.

  • Publicerad 12:08, 19 feb 2021

Det hela gäller dock endast i begränsade grupper och båda baden följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för hur detta kan ske på ett så smittsäkert vis som möjligt, skriver kommunen på sin hemsida.

Det handlar dels om att det finns ett bestämt maxantal för hur många människor som kan vistas i badens olika delar och inte minst tydliga instruktioner för alla som kommer för att simma – oavsett ålder.

Simhallarna har varit stängda för allmänheten under perioden 30 november 2020 och fram tills den 22 januari 2021. Sedan har barn och ungdomar kunnat återvända till verksamheten, först fick de som är födda 2005 eller senare börja besöka hallarna igen. Den 8 februari välkomnades även ungdomar födda 2002-2004.

Och nu får även äldre komma och njuta av en simtur, men fortsatt försiktighet gäller – och följ alla anvisningar på plats.