Det var strax innan jul som regeringen uppmanade alla kommuner att stänga ner verksamheter som inte var nödvändiga. Sen dess har stadens sim- och idrottshallar stått tomma. Regeringsbeslutet gäller till och med söndag, den 24 januari.

Om inget nytt beslut kommer är Stockholms stads inriktning att sen stegvis och försiktigt öppna upp idrottsanläggningarna från och med måndag. Det skriver idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) på Facebook.

Simhallar ska öppnas för allmänheten

Barn och ungas föreningsidrott ska prioriteras, medan vuxna uppmanas att fortsätta träna utomhus. Men planen är också att öppna simhallarna för allmänheten på nytt. När det ska ske är inte ännu inte klart. Enligt Karin Ernlund måste staden först säkerställa att öppningen ska kunna ske på ett säkert sätt.

“Det är oerhört viktigt för många som behöver träna just i en simhall på grund av rehab, graviditet och annat” skriver hon.

Enligt Karin Ernlunds pressekreterare arbetar idrottsförvaltningen just nu med detaljerna och stämmer av arbetet med Smittskydd Stockholm och de andra kommunerna i regionen.

Fortsatt allvarligt läge

När idrottsanläggningarna öppnar igen kommer de att lyda under den nya pandemilagens bestämmelser och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, understryker Karin Ernlund som också påminner om att smittspridningen är fortsatt hög och att det inte handlar om någon återgång till det normala.

“Men barn och unga har fått betala det stora priset hittills, nu måste pandemilagen vara utgångspunkten för alla verksamheter, både privata och kommunala” skriver hon.

Mitt i har sökt Karin Ernlund som hänvisar till sitt inlägg på Facebook.