Sigtunas egen idrottsgala närmar sig

Sigtunas egen idrottsgala väntar runt knuten. Alla har fått nominera sina favoriter inom den lokala idrotten och nu ska juryn utse vinnarna i det som kan likställas med den stora idrottsgalan på tv – fast i Vikingahallen.

  • Publicerad 15:05, 29 mar 2022

Att få vara en del av detta event är häftigt

Och vinnaren är... Ja, det är inte klart än utan avslöjas på Sigtunas egen idrottsgala som arrangeras den 7 maj i Vikingahallen.

Det som är klart är att tiden för nomineringarna är stängd. Varje idrottsförening har haft chansen att nominera sina vinnare i olika kategorier, till exempel årets ledare, årets lag och årets eldsjäl. Och nu rullar förberedelserna på inför galan.

Hoppas på fullsatt

– Juryn har påbörjat sitt arbete med att plocka fram fyra nominerade per kategori. Tekniken börjar ta form och det är dags att börja sälja biljetter. Vi hoppas förstås på fullsatt Vikingahall – ett event som alla vill vara del av. Vi kommer ju ha både middagsbiljetter och läktarbiljetter, säger Anne-Lee Holm, verksamhetsledare och kanslist på Sigtuna Märsta GK.

Nästan alla prisutdelare är klara. En av prisutdelarna som många känner till är Gladiatorn ”Pansar”. Arrangörerna ser mycket fram emot galan.

– Att få vara en del av detta event är häftigt i sig men att på kvällen få se idrottsglädje över gränserna mellan kommunens alla olika idrotter kommer att vara mäktigt, säger Anne-Lee Holm.

Som tv-gala

Sigtuna Märsta GK har överlag upplevt responsen från övriga föreningar som positiv.

– Men jag tror att många har haft svårt att ta den till sig alltså vad det är även om vi försökt dra parallellen med stora idrottsgalan på tv. Jag tror att vi hade behövt jobba hårdare med marknadsföringen men det är inte helt lätt då vi har en väldigt begränsad budget som ideell förening.

Alla människor i Sigtuna kommun har kunnat nominera vem de vill från kommunens föreningsliv inom givna kategorier. Den 7 maj avgörs prisutdelningarna på den stora idrottsgalan.

– Vår förhoppning är ju att föreningarna i kommunen vill vara med och fira de nominerade och sedan förstås även vinnarna under kvällen, säger Anne-Lee Holm.

Idrottsgalan som på TV – fast i Sigtuna

Sigtunas idrottsgala är en idrottsgala där kommunens idrottsledare prisas.

Alla boende i Sigtuna kommun har fått nominera personer från kommunens föreningsliv inom givna kategorier.

Galan är för kommunens alla föreningar.

Det är Sigtuna Märsta GK som är arrangörer av galan.

Idrottsgalan äger rum den 7 maj i Vikingahallen.

Det kommer finnas både middagsbiljetter och läktarbiljetter tillgängliga.

Visa merVisa mindre

Anne-Lee Holm ser fram emot Sigtunas egna idrottsgala. Foto: Privat

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30