Tummen upp. Danderydsbon Sigge Hedblad tog vinsten i årets 'Pingisiaden' - Sveriges inofficiella SM-tävling för personer 12 år och yngre. Foto: Max Ansbro

Sigge Hedblad är svensk mästare i pingis

12-åriga Sigge Hedblad tog bordtennisguldet i den inofficiella SM-tävlingen efter en spännande final mot rivalen – och kompisen.

  • Publicerad 16:37, 17 sep 2021

Det var extra kul att möta Hugo också eftersom vi är så bra kompisar.

Danderyd har ännu en svensk mästare. Den här gången i bordtennis.

Helgen den 28 till 29 augusti avgjordes Sveriges inofficiella SM-tävling för bordtennisspelare som är 12 år och yngre, "Pingisiaden".

Danderydsbon Sigge Hedblad från KFUM Stocksund kammade hem guldet i pojkarnas tävling, som hade 80 deltagare, efter en nervkittlande final.

– Det känns väldigt bra, säger han till Mitt i.

En spännande final

Men det var ingen enkel väg till segern.

Efter en förlust mot Hugo Jobs, från Ängby SK, tog sig Hedblad ut ur gruppspelet med en andraplats. Senare i slutspelet fick han möta det unga stjärnskottet Bharath Chandra. Hedblad kunde dock vinna i tre raka set mot Chandra och gå vidare till final, där han fick möta Hugo Jobs igen.

Första setet vanns av Hedblad, och det andra av Jobs. Men guldet gick till slut alltså till Hedblad, 11-8. Med ett vrål av glädje från Hedblad avslutade årets 'Pingisiaden' i Brännkyrkahallen i Hägersten, rapporterar Svenska bordtennisförbundet.

Största vinsten

– Det var extra kul att möta Hugo också eftersom vi är så bra kompisar och har spelat mycket tillsammans innan. Det kändes skönt att få revansch och vinna, säger Sigge Hedblad.

Guldet från "Pingisiaden" är den största vinsten hittills, berättar han.

– Jag har spelat sedan jag var ungefär åtta år, så det har alltid varit ett mål att vinna den.

Vad är nästa mål?

– Det är att sikta på någon tävling utomlands. Vi får se, säger Sigge Hedblad.

Moa Arvidsson, tränare för KFUM Stocksund, gratulerar till vinsten.

– Det är stort och bra jobbat av Sigge. Det är också extra kul eftersom vi är en ganska liten klubb och hade hela tre deltagare som gjorde bra ifrån sig under tävlingen, säger Moa Arvidsson.