Sida har inlett förhandlingar om flytt till Urviks entré i Sundbyberg. Foto: Mikael Andersson

Sida närmare en flytt till Sundbyberg

Efter Sidas Sumpan-intresse: Nu börjar förhandlingar om flytt till Ursviks entré i Rissne.

  • Publicerad 16:58, 29 sep 2020

Biståndsmyndigheten Sida ska flytta från Östermalm för att få mer statlig närvaro i andra kommuner än Stockholm.

Flytten skulle egentligen gått till Botkyrka, men där ansågs inga lokaler passa.

I stället ser flytten alltså ut att gå från Östermalm till Sundbyberg och Rissne.

– Nu inleder vi fördjupade hyresförhandlingar med Nordisk Renting om fastigheten Ursviks Entré i Rissne i Sundbyberg, som kommer att ge de anställda ett flexibelt kontor, inte har många våningar och ligger nära spårbunden trafik, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida i ett pressmeddelande.

Hårda anklagelser mot Sida efter nya uppgifter

Kommer spara pengar

Stefan Bergström (C), ordförande exploaterings- och näringslivsutskottet i Sundbybergs stad, säger i en kommentar att det vore "jätteroligt om SIDA etablerar sig i Ursvik Entré".

– Fler arbetsplatser nära Rissne och Ursvik är väldigt positivt för det lokala näringslivet och det är dessutom trygghetsskapande med fler människor som rör sig i området, säger han.

Kommer spara pengar

Nuvarande huvudkontor för Sida ligger i Konstfacks tidigare lokaler på Valhallavägen i Stockholms stad. 646 personer jobbar i dag på Sida:s kontor på Östermalm.

Flytten kommer också ge mer pengar åt Sida:s arbete.

– Det här kommer att spara pengar, i form av lägre kostnad per kvadratmeter och mindre lokaler, vilket ger mer pengar till bistånd för att utrota fattigdomen i världen, säger Marie Ottosson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Jeanette sadlade om till torghandlare under pandemin

Nyheter Vill inspirera fler att byta jobb i coronatider Sundbybergsborna och samborna Jeanette Lindblom och Armanch Saleh har båda enskilda firmor inom hälsa respektive dans. Pandemin stoppade ett stort evenemang och förde dem rakt in i bärbranschen.lördag 19/6 1:15

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37