Sida har inlett förhandlingar om flytt till Urviks entré i Sundbyberg. Foto: Mikael Andersson

Sida närmare en flytt till Sundbyberg

Efter Sidas Sumpan-intresse: Nu börjar förhandlingar om flytt till Ursviks entré i Rissne.

  • Publicerad 16:58, 29 sep 2020

Biståndsmyndigheten Sida ska flytta från Östermalm för att få mer statlig närvaro i andra kommuner än Stockholm.

Flytten skulle egentligen gått till Botkyrka, men där ansågs inga lokaler passa.

I stället ser flytten alltså ut att gå från Östermalm till Sundbyberg och Rissne.

– Nu inleder vi fördjupade hyresförhandlingar med Nordisk Renting om fastigheten Ursviks Entré i Rissne i Sundbyberg, som kommer att ge de anställda ett flexibelt kontor, inte har många våningar och ligger nära spårbunden trafik, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida i ett pressmeddelande.

Hårda anklagelser mot Sida efter nya uppgifter

Kommer spara pengar

Stefan Bergström (C), ordförande exploaterings- och näringslivsutskottet i Sundbybergs stad, säger i en kommentar att det vore "jätteroligt om SIDA etablerar sig i Ursvik Entré".

– Fler arbetsplatser nära Rissne och Ursvik är väldigt positivt för det lokala näringslivet och det är dessutom trygghetsskapande med fler människor som rör sig i området, säger han.

Kommer spara pengar

Nuvarande huvudkontor för Sida ligger i Konstfacks tidigare lokaler på Valhallavägen i Stockholms stad. 646 personer jobbar i dag på Sida:s kontor på Östermalm.

Flytten kommer också ge mer pengar åt Sida:s arbete.

– Det här kommer att spara pengar, i form av lägre kostnad per kvadratmeter och mindre lokaler, vilket ger mer pengar till bistånd för att utrota fattigdomen i världen, säger Marie Ottosson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47