Sida har inlett förhandlingar om flytt till Urviks entré i Sundbyberg. Foto: Mikael Andersson

Sida närmare en flytt till Sundbyberg

Efter Sidas Sumpan-intresse: Nu börjar förhandlingar om flytt till Ursviks entré i Rissne.

  • Publicerad 16:58, 29 sep 2020

Biståndsmyndigheten Sida ska flytta från Östermalm för att få mer statlig närvaro i andra kommuner än Stockholm.

Flytten skulle egentligen gått till Botkyrka, men där ansågs inga lokaler passa.

I stället ser flytten alltså ut att gå från Östermalm till Sundbyberg och Rissne.

– Nu inleder vi fördjupade hyresförhandlingar med Nordisk Renting om fastigheten Ursviks Entré i Rissne i Sundbyberg, som kommer att ge de anställda ett flexibelt kontor, inte har många våningar och ligger nära spårbunden trafik, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida i ett pressmeddelande.

Hårda anklagelser mot Sida efter nya uppgifter

Kommer spara pengar

Stefan Bergström (C), ordförande exploaterings- och näringslivsutskottet i Sundbybergs stad, säger i en kommentar att det vore "jätteroligt om SIDA etablerar sig i Ursvik Entré".

– Fler arbetsplatser nära Rissne och Ursvik är väldigt positivt för det lokala näringslivet och det är dessutom trygghetsskapande med fler människor som rör sig i området, säger han.

Kommer spara pengar

Nuvarande huvudkontor för Sida ligger i Konstfacks tidigare lokaler på Valhallavägen i Stockholms stad. 646 personer jobbar i dag på Sida:s kontor på Östermalm.

Flytten kommer också ge mer pengar åt Sida:s arbete.

– Det här kommer att spara pengar, i form av lägre kostnad per kvadratmeter och mindre lokaler, vilket ger mer pengar till bistånd för att utrota fattigdomen i världen, säger Marie Ottosson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Spärrvakternas toalettbesök kan kosta 100 000 kronor i böter

Nyheter ”Ett omänskligt system" säger Edilma Sebestyén i spärren på Södra station Varje gång pendeltågens spärrvakter går på toaletten måste de be om lov. Annars riskerar deras arbetsgivare böter på upp till 100 000 kronor. SL:s hemliga kontrollanter ser till att toareglerna följs.fredag 22/10 5:53

Man anhållen misstänkt för våldtäkt

Nyheter Brottsplats i centrala Sundbyberg spärrades av På onsdagskvällen greps en man för ett misstänkt våldsbrott. Mannen sitter nu anhållen, misstänkt för våldtäkt.torsdag 21/10 9:36

Öppningen av bron försenas – igen

Nyheter Datum flyttas på grund av ritningsstrul Redan i augusti var det tänkt att bilarna skulle få börja rulla som förr på Bällsta bro igen. Det är gamla nyheter, nu är budet den 22 november.onsdag 20/10 12:04