Biståndsmyndigheten Sida ska flytta från Östermalm för att få mer statlig närvaro i andra kommuner än Stockholm.

Flytten skulle egentligen gått till Botkyrka, men där ansågs inga lokaler passa.

I stället ser flytten alltså ut att gå från Östermalm till Sundbyberg och Rissne.

– Nu inleder vi fördjupade hyresförhandlingar med Nordisk Renting om fastigheten Ursviks Entré i Rissne i Sundbyberg, som kommer att ge de anställda ett flexibelt kontor, inte har många våningar och ligger nära spårbunden trafik, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida i ett pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/harda-anklagelser-mot-sida-efter-nya-uppgifter/reptiq!IEXGHjHJHRSdHCTk31kDdQ/

Kommer spara pengar

Stefan Bergström (C), ordförande exploaterings- och näringslivsutskottet i Sundbybergs stad, säger i en kommentar att det vore "jätteroligt om SIDA etablerar sig i Ursvik Entré".

– Fler arbetsplatser nära Rissne och Ursvik är väldigt positivt för det lokala näringslivet och det är dessutom trygghetsskapande med fler människor som rör sig i området, säger han.

Kommer spara pengar

Nuvarande huvudkontor för Sida ligger i Konstfacks tidigare lokaler på Valhallavägen i Stockholms stad. 646 personer jobbar i dag på Sida:s kontor på Östermalm.

Flytten kommer också ge mer pengar åt Sida:s arbete.

– Det här kommer att spara pengar, i form av lägre kostnad per kvadratmeter och mindre lokaler, vilket ger mer pengar till bistånd för att utrota fattigdomen i världen, säger Marie Ottosson.