Showen kör som planerat – trots olyckan

Det blir en show ikväll ändå för Cirkus Cirkörs Aquanauts – det stora dragplåstret på kulturfestivalen. Trots gårdagens olycka.

  • Publicerad 17:32, 17 aug 2018

Alla torn och byggnationer som rör föreställningen är säkrade och besiktigade, skriver Stockholms Kulturfestival i ett pressmeddelande där de svarar på ett antal frågor om händelsen.

Kan ni garantera att det inte händer igen?

– Vi har utfört dubbelkontroller på samtliga byggnationer och alla uppfyller kraven gällande regler och byggnormer.

Är publiken säker?

– Festivalen är en öppen tillställning i gatumiljö med trafik i vissa områden. Vi kan aldrig garantera att besökare och publik som rör sig i området är 100 procent säkra.

Föll i vattnet

Det var runt klockan 22 på torsdagskvällen som en byggställning på en ponton i Strömmen i centrala Stockholm rasade i vattnet under Cirkus Cirkörs föreställning Aquanauts på kulturfestivalen – och showen avbröts.

Sex artister fanns uppe i tornet då det rasade. Samtliga hamnade i vattnet. En av artisterna fick skärsår, enligt Stockholms stad. Men ingen behövde sjukhusvård.

En polisanmälan är upprättad kring händelsen. Varför tornet välte är ännu oklart.

Spelas nära slottet

Aquanauts är årets specialevent på Kulturfestivalen. Den beskrivs som flammande nycirkus och spelas med 50 artister i vattnet mellan Kungliga Operan och Stockholms slott.

Showen kommer att visas fredag kväll klockan 21.45 och lördag kväll kl. 21.45.